Hüseyin Çelik’ten yandaş yazara ‘Abdülhamit’ tepkisi: Tamamen uydurma…

Eski AKP'li Bakan Hüseyin Çelik, sosyal medyada kendisine atfedilen ve Abdülhamit'i anlatan bir yazıyı kaynak alarak kendisini eleştiren Türkiye gazetesi yazarı-tarihçi Ahmet Şimşirgil'e sert tepki gösterdi. Yazının kendisiyle alakası olmadığını söyleyen Çelik, Şimşirgil'e "haddini bildireceğini" söyledi.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP kurucusu Hüseyin Çelik, sosyal medyada kendisine atfedilen bir yazıyı kaynak göstererek bir yazı yazan Türkiye gazetesi yazarı, tarihçi Ahmet Şimşirgil’i sert ifadelerle eleştirdi.

Sultan Abdülhamit’i eleştiren ifadelerin kendisine ait olmadığını söyleyen Çelik, Şimşirgil’e haddini bildireceğini söyledi.

Çelik, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Benim 2023 yılında Alfa Yayınları arasında çıkan Sultan Abdülhamit isimli kitabımdan yola çıkarak sosyal medyada bana atfedilen ‘Hızlı bir İslamcı olarak doktora tezimi Abdülhamid üzerine yapmaya karar verdim. Kahramanlıklarını araştırıp herkese anlatmak için kitap yazacaktım. Ama araştırdıkça şoklara girdim hayal kırıklığına uğradım’ cümleleriyle başlayan metnin hiçbir kelimesi dahi bana ait değildir” ifadelerini kullandı.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“1- Ben hayatımın hiç bir döneminde kendime “ hızlı bir islamcı” değil, “islamcı” bile demedim. Ben Müslüman’ım islamcı değil. İslamcılık, siyasal bir ideolojidir.

2- Ben doktora tezimi Sultan Abdülhamit üzerine yapmadım, böyle bir ifadem de yok.

3- Bir kişinin kahramanlıklarını veya yanlışlıklarını ortaya koymak için bilimsel çalışma yapılmaz.
Benim hiçbir yazımda veya konuşmamda böyle bir ifadem de yok. Olamaz da…Böyle bir şey, bizatihi bilimsel araştırma metodolojisine ve akademisyenliğe uymaz.”

‘HADDİNİ BİLDİRECEĞİM’

Yazı için “hadsizce” diyen Çelik, “Siz araştırmanızı yaparsınız ve ortaya çıkan verileri objektif olarak rapor haline getirirsiniz. Sosyal medyadaki dolaşımları açıkça çok ciddiye almamıştım. Ancak bugün bir gazetede ünvânı profesör olan bir zat, bu ifadeleri doğru ve bana ait kabul ederek bana hadsizce saldıran bir yazı yazmış. Ben onun haddini başka bir tweetle ayrıca bildireceğim. Takipçilerim beklesinler lütfen. Yalan yanlış bilgi ile yorum yapmak neymiş bu muhterem! zata bildireceğim. Ancak bugün, malum ifadelerin tamamen uydurma ve yakıştırma olduğunu tüm kamuoyu ve takipçilerimin dikkatine sunmak istedim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Şimşirgil, “Hızlı İslamcıya bak” başlıklı yazısında, Hüseyin Çelik’i Abdülhamit’e “saldırmakla” suçlayarak, “Hüseyin Çelik bundan sonra neredeyse kalan ömrünü II. Abdülhamid Han’a düşmanlık üzerine kurdu denilse yeridir. Yazıları ile konferansları ile her fırsatta Sultan II. Abdülhamid Han’a saldırmaktadır” diye yazdı.

Sosyal medyada Hüseyin Çelik’e atfedilen ifadeler ise şöyle:

“Hızlı bir İslamcı olarak doktora tezimi Abdülhamid üzerine yapmaya karar verdim. Kahramanlıklarını araştırıp herkese anlatmak için kitap yazacaktım. Ama araştırdıkça şoklara girdim hayal kırıklığına uğradım. Necip Fazıl ve Kadir Mısıroğlu’nun anlattığı Abdülhamid, Osmanlı belgelerinde yoktu. Ne vardı peki? Avrupai hayat tarzına meraklı ama Avrupa’dan korkan bir adam, etrafındaki tüm adamları, vezirleri Ermeni, Rum veya Yahudi. Yabancı devletler tehdit edince toprak verip sulh sağlayan bir padişah çıktı karşıma. Ali Suavi’nin Çırağan Sarayı baskınından sonra beni ve ailemi, bunlar Topkapı’nın zindanlarında öldürecekler korkusu ile İngiliz elçisini çağırıp Kraliçe beni korur mu diye söylüyor. İki gün sonra Elçi, Kraliçe seni ve aileni koruyacağını söylüyor ama bir şartı var Ruslara karşı Malta’da ve Girit’te bulunan askerlerimiz savaşırken sevkiyat zorluğu çekiyor… Kıbrıs’ı vermenizi istiyor diyor, 4 gün sonra Kıbrıs’ı İngilizlere veriyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com