‘Hukuksuzluk zincirinin son halkası tamamlandı’

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay ile ilgili son kararıyla hukuksuzluklar zincirinin son halkasının tamamlandığını söyledi. Yeneroğlu, "Her halükarda, gözlerimizin önünde tasarlanarak gerçekleştirilen bir hukuk katliamı bu" dedi.

  • ü
  • 22 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili verdiği kararla ilgili olarak, “Süregelen hukuksuzluklar zincirinin son halkası da tamamlandı” ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili AYM’nin son verdiği kararı değerlendirdi.

“Anayasa Mahkemesi’nin bugünkü kararıyla Can Atalay hakkında süregelen hukuksuzluklar zincirinin son halkası da tamamlandı” diyen Yeneroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugünkü kararı çok farklı şekillerde okumak mümkün:

Yüksek Mahkeme, sistematik ve açıktan sürdürülen baskılara direnememiş olabilir; Can Atalay lehine verilecek kararın zaten uygulanmayacağını düşünmüş olabilir ya da değişen üyelerle birlikte yeni düzenin sinyallerini vermiş olabilir.

‘TASARLANARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR HUKUK KATLİAMI’

Her halükarda, gözlerimizin önünde tasarlanarak gerçekleştirilen bir hukuk katliamı bu.

Ne seçme ve seçilme hakkının demokrasilerdeki yeri ne Anayasa’nın üstünlüğü ne de Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının bağlayıcılığı engel olabildi bu malum sona.

Unutmamak gerek ki yaşananlar Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinden ibaret değil. Can Atalay’ın seçilme hakkına yapılan saldırıyla demokrasi, hukuk devleti ve Anayasa Mahkemesi’nin sağladığı güvence de yok edildi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com