Hukukçu Sözüer’den Özgenç’e ‘KHK’ desteği: İhraçlar yargısız infaz uygulaması…

Hukukçu dem Sözüer, Prof. Dr. İzzet Özgenç'in 'kamudan ihraç edilenlerden bir gün devlet adına özür dilenecek' paylaşımına destek vererek, "Yargılama olmadan, kişilerin tüm haklarından sürekli olarak mahrum edilmeleri, hiç bir olağan hukuk rejiminde mümkün değildir" dedi.

  • ü
  • 20 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Mevcut ceza yasasının mimarlarından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer, 15 Temmuz ‘dan sonra KHK’larla ihraç edilenlerin mağduriyetlerinin gidirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Sözüer, “Yargılama olmadan, kişilerin tüm haklarından sürekli olarak mahrum edilmeleri, hiç bir olağan hukuk rejiminde mümkün değildir” dedi.

 

Prof.Dr. Sözüer, mevcut ceza hukukunu birlikte hazırladıkları Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğreti Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç’in “15 Temmuz sonrasında kamudan ihraçlarla ilgili olarak izlenen yanlış yöntemin ortaya çıkardığı mağduriyetler, mutlaka bir gün birilerinin “Devlet adına” özür dilemesini gerektirecektir. Temennimiz, bu özrün, kuruyan arıkta kurbağanın gözü patlamadan gerçekleşmesidir” paylaşımına destek verdi.

Prof. Dr. Özgenç’in paylaşımını alıntılayan Prof. Dr. Sözüer, “Yargılama olmadan, kişilerin tüm haklarından sürekli olarak mahrum edilmeleri, hiç bir olağan hukuk rejiminde mümkün değildir.Bir tür yargısız infaz uygulaması olan ihraçlarla ilgili mağduriyetler giderilmelidir…” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com