HÜDA PAR, Diyarbakır’daki dans saldırısını savundu

HÜDA-PAR, Diyarbakır'da düzenlenen bir dans etkinliğine tekbir getirerek saldıranlara sahip çıktı: "Teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiştir."

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

HÜDA PAR, Diyarbakır’daki bir dans okulunun Tema Parkı’ında yaptığı ‘Caz Pikniği’ndeki dans etkinliğine saldıranları savundu.

Sosyal medya hesabından ‘Sapkınlığa Hayır’ yazılı bir görsel paylaşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dinç, şu ifadeleri kullandı:

‘TEŞHİRCİLİK YAPILMASI HALKIMIZI RAHATSIZ ETMİŞTİR’

“Diyarbakır’da kamuya açık olan bir alanda sözde “dans etkinliği” adı altında, toplumun değer yargılarının hedef alınarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiş ve tepkisini çekmiştir.

Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran, neslimizi ifsat eden bu asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukukî tedbirleri almalıdır.

Camiye yakın yerlerde, çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda gençliği hedef alarak ifsat çalışmaları yapanlar ve bunun arkasında duranlar her kim ise haklarında derhal yasal işlem başlatılmalıdır.

Gizli eller tarafından toplumumuz ifsat edilmek istenmektedir. Ancak bilinmelidir ki halkımız kendi medeniyet değerlerinden asla vazgeçmeyecektir.”

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’da Swingamed isimli dans okulunun Tema Park’taki gösterisine katılanlar 9 Haziran’da saldırıya uğradı.

Gösterinin başlamasının hemen ardından parka giden yaklaşık 50 kişilik bir grup, tekbir getirerek etkinliğe müdahale etti. Gösterinin bitirilip katılımcıların parktan ayrılmasını isteyen grup ret cevabı alınca fiili saldırı başladı. Etkinliğe katılan bazı kişiler çeşitli yerlerinden yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralananlardan iki kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, etkinliğe katılanlar saldırganlardan şikayetçi oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com