HSK’dan yeni kararname: Sinan Ateş iddianamesinden el çektirilen Başsavcı vekili pasif göreve atandı

HSK tarafından yayınan atama kararnamesiyle 4 bin 9 hakim ve savcının görev yeri değişikliği karara bağlandı. Sinan Ateş soruşturmasından el çektirilen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Durdu Özer, pasif göreve atandı.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş cinayetinin üzerine gittiği için görevden alınan Başsavcı Vekili Durdu Özer, şimdi de Ankara Adliyesi’nden uzaklaştırıldı.

HSK adli ve idari yargı 2024 yılı ana kararnamesini açıkladı. Adli yargıdan 4 bin 9 hakim ve savcının görev yeri değişikliği talebi karara bağlandı. İdari yargıda talebi karara bağlanan hakim ve savcı sayısı 290.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINI DOSYAYA DAHİL ETMİŞTİ

HSK’nın yargı kararnamesine göre, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

Sinan Ateş cinayeti dosyasında Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydeden, dosyaya bilirkişi raporunu kazandıran Ankara Başsavcıvekili Durdu Özer, tenzili rütbe ile Ankara İstinaf Mahkemesi savcılığına atandı.

Yine Ankara Adliyesi’nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara’dan Çınar Savcılığı’na atandı.

SİLAHLARINI SERGİLEYEN HAKİM DE KARARNAMEDE

Kararnamede tenzili rütbeye uğrayan isimlerden biri de İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur oldu. Hakim Tabur, adliyede sergilediği silahları ve lüks Porsche Taycan aracıyla gündem olmuştu. Tabur, Karşıyaka Hakimliğine atandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımda, “Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com