HSK, üç kritik başsavcıyı tasfiye etti: Uçar, Akça ve Yılmaz, Yargıtay üyesi seçildi

HSK'ya, bazı savcı ve hakimlerin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında mektup yazan İsmail Uçar Yargıtay Üyesi seçildi. Sinan Ateş cinayetinin Ülkü Ocakları'na ulaşmasını sağlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça da Yargıtay üyesi yapılarak tasfiye edildi. İki ismin Yargıtay'a alınarak tasfiyesi yargı camiasında büyük yankı uyandırdı.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İsmail Uçar, Hasan Yılmaz, Ahmet Akça ve İhsan Kamil Akçadırıcı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Yargıtay üyeliğin seçildi.

HSK’ya, bazı savcı ve hakimlerin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında mektup yazan İsmail Uçar, Yargıtay Üyesi seçildi.

Yargıtay’a seçilen bir diğer isim olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi olayında dosyanın Ülkü Ocakları üzerinden MHP Genel Merkezi’ne ulaşmasını sağlamıştı. Sinan Ateş dosyasında son olarak bilirkişi raporu kamuoyuna sızmıştı. Bu sızıntı nedeniyle Akça’nın tasfiye edildiği belirtiliyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Üyesi seçilen isimleri duyurarak tebrik etti. Bu isimler arasında HSK’ya, bazı savcı ve hakimlerin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında mektup yazan İsmail Uçar ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça da bulunuyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırıcı da Yargıtay üyesi oldu.

Adalet Bakanı Yardımcısı Hasan Yılmaz da Yargıtay üyesi olan isim oldu.Yılmaz, kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla yurt dışına kaçan ve ABD’de yargılanan Sezgin Baran Korkmaz soruşturmasında gündeme gelmişti.

Böylelikle Uçar’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sona ermiş oldu.

Bakan Tunç’un açıklaması şöyle:

“Hakimler ve Savcılar Kurulunca Yargıtay Üyeliklerine seçilen Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar, İhsan Kamil Akçadırcı’yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.”

TASFİYE EDİLDİLER

Avukat Aslı Kazan, Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar ve İhsan Kamil Akçadırıcı’nın bu atamayla tasfiye edildiklerini belirtti.

İsmail Uçar’ın HSK’ya yazdığı dilekçeyle ayyuka çıkan rüşvet çarkında adı geçen yargı mensuplarının akıbetlerine işaret eden Kazan, “İsmail Uçar, Mesut Erdinç Bayhan ve Sidar Demiroğlu bir şekilde adaya veda ederken kazanan isim Bekir Altun oldu. Altun, halen İstanbul Adalet Komisyon Başkanı”dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com