Hatimoğulları’ndan Adalet Nöbeti’ne destek: Şenyaşar ailesinin talebi bizim talebimizdir

Şenyaşar ailesinin Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti'ne DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları destek verdi. Hatipoğlu, Şenyaşar ailesinin talebinin kendilerinin talebi olduğunu söyledi.

  • ü
  • 23 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Partili Tülay Hatipoğlu, Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti'ne destek verdi.

Urfa Suruç’ta AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018’de eşi ve iki oğlunu öldürdüğü Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı olarak kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Ankara’da Adalet Bakanlığı önüne taşıdıkları Adalet Nöbeti bugün de devam etti. Anne Şenyaşar ve oğlu Şenyaşar iftarını Adalet Bakanlığı önünde açtı. Şenyaşar ailesine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da eşlik etti.

EMİNE ŞENYAŞAR: ÇOCUĞUMU BIRAKILANA KADAR EYLEMİM DEVAM EDECEK

Emine Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Çocuğumu serbest bıraksınlar ben de evime gideyim. Bu zulüm bitsin. Kayıtları ortaya çıkarsınlar eğer benim çocuğum suçluysa kalsın içerde ama benim çocuğum masum. Neden görüntüleri saklıyorlar? Çocuğum yıllardır tek kişilik hücrede kapıyı üzerine kapatmışlar. Çocuğum bırakılmayana kadar ben bu eylemden vazgeçmeyeceğim. Adalet istiyorum. Çocuklarımı hastanede öldürdüler, eşimi hastanede öldürdüler. Bu nöbete başladığımdan beri gözümde yaş kalmadı. Tekrar söylüyorum çocuğum bırakılana kadar eyleme devam edeceğim.”

FERİT ŞENYAŞAR: ADALET BAKANLIĞI SÖZÜNÜ TUTMADI

Ferit Şenyaşar ise mahkemenin hastanede katliam yapanların yargılanacaklarını söylemesine rağmen iki sene boyunca devam eden mahkeme sürecinde, mahkemenin bütün hukuki taleplerini reddettiğini söyledi. Kardeşinin suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu belirten Şenyaşar, şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığı sözünü tutmadığı için biz yeniden Adalet Bakanlığı önüne geldik. Bu Türkiye için bir utançtır. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz, kardeşim bırakılmazsa sonuna kadar Adalet Bakanlığı önünde eylemimi sürdüreceğim. Bu adalet sağlancak. Adaleti olmayan hükümet yıkılmaya mahkumdur. Arkamızda bir Adalet Bakanlığı var, annem buraya oturduğunda bütün kapılar bize kapatılıyor. Biz haklıyız.”

Şenyaşar ailesine destek vermek için Adalet Bakanlığı önüne gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları ise Şenyaşar ailesinin adalet nöbetinin devam ettiğini belirtti.

Emine Şenyaşar’ın oruçlu olduğunu söyleyen Hatimoğulları, desteğini şöyle dile getirdi:

“Emine Şenyaşar her gün burada adaletin tecelli edeceği umuduyla iftarını burada açıyor. Biraz önce Ferit Şenyaşar vekilimiz ailenin talepleri bir kez daha tekrarladı. Ailenin talebi bizlerin talebidir. Şenyaşar ailesi AKP iktidarı tarafından mağdur edilmiştir. Herkesin gözü önünde ve kameralar olmasına rağmen kolluk kuvveti yakalayabilecekken bu cinayete adeta göz yumulmuştur. Burada kolluk kuvvetinin de ihmali söz konusudur. Alınan mahkeme kararlarına baktığımızda adeta katledilenlere ceza verildi. Annenin bu adalet nöbeti çok anlamlı ve önemlidir. Şenyaşar ailesinin talepleri biz DEM Parti’nin talepleridir. Bizler anamızın, ailemizin talepleri gerçekleşene kadar onların yanında olacağız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com