Hatay’daki anmada Fahrettin Koca ve Lütfü Savaş’a protesto, Özel’e tepki

Hatay'da depremin yıldönümünde düzenlenen anma töreninde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca protesto edildi. CHP'nin yeniden Hatay'dan aday gösterdiği Lütfü Savaş da yuhalanırken, CHP lideri Özgür Özel'e Lütfü Savaş tepkisi vardı.

  • ü
  • 06 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş bölge halkı tarafından anmalar esnasında protesto edildi.

Hatay Antakya’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Maraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Depremin meydana geldiği saat olan 04:17’de Yunus Emre Parkı’nda bir araya gelen depremzedeler karanfiller bırakarak ve saygı duruşunda bulunarak depremde hayatını kaybedenleri andı.

CHP’de 10 yıldır Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve 6 Şubat depremleri olduğunda da koltukta olan Lütfü Savaş alanda büyük bir protesto ile karşılandı. Depremzedeler Savaş’ı yuhalarken “İstifa” sloganları da attı. O anları gazeteci Kazım Kızıl kaydetti.

Öte yandan BirGün’den gazeteci Uğur Şahin’in de aktardığına göre alanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de depremzedeler tepki gösterdi.

KOCA’DAN PROTESTO MESAJI

Sağlık Bakanı Koca protesto edilmesi üzerine sosyal medyadan, “Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil” paylaşımında bulundu.

Özgür Özel’e tepki gösteren vatandaşlar, Lütfü Savaş’ın neden aday yapıldığını sordu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com