‘Harca zam yapacağınıza Demirören’den alacakları tahsil edin’

CHP'li Tan, yurtdışı çıkış harçlarını 150 TL'den 3 bin TL'ye çıkarmaya hazırlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Demirören'in Ziraat Bankası'na olan kredi borçlarını hatırlattı: "Gelir hedefi 12,5 milyar TL. yani Demirören’in Ziraat Bankasından alıp ödemediği kredinin yarısı…"

  • ü
  • 20 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Milletvekili Namık Tan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yurtdışı çıkış harçlarını 150 TL’den 3 bin TL’ye çıkarmayı gündemine alan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yanıt verdi.

DEMİRÖREN’İN ÖDEMEDİĞİ KREDİLER

“Harcın artırılmasıyla beklenen gelir hedefi 12,5 milyar TL. Yaklaşık 400 milyon dolar karşılığı. Yani, Demirören’in Ziraat Bankasından alıp ödemediği kredinin yarısı…” diyen Tan, şöyle devam etti:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘DÜŞÜN MİLLETİN YAKASINDAN’

“Bir de, bu yıl sadece faize ödenecek tutar bunun 100 katı seviyesinde: Yani, 1 trilyon 254 milyar TL. 40 milyar dolar karşılığı. Yurt içini herkese zehir ettiniz, şimdi de yurt dışına çıkış özgürlüğüne el attınız… Yeter, artık… Düşün milletin yakasından…”

‘3 BİN TL OLSUN, HER YIL ZAM YAPILSIN’

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, 150 TL olan yurtdışı çıkış harcının 3 bin TL’ye yükseltilmesini ve her yıl düzenli olarak zam yapılmasını önermişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com