Hapisteki kişilere para gönderdikleri gerekçesiyle 3 kişiye tutuklama

Cezaevlerindeki mahpuslara para yatırıldıkları gerekçesiyle İzmir merkezli yapılan operasyonda gözaltına alınan üç kişi daha tutuklandı.

  • ü
  • 01 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’de 3 kişi daha hapisteki kişilere para yatırdıkları için ‘örgüte finansman sağlama’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 30 Ocak günü farklı şehirlerden gözaltına alınan kişiler bugün adliyeye çıkarıldı.

Dün adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Parti Meclisi (PM ) üyesi Didar Gül’ün ardından bugün üç kişi daha “Terör örgütüne finansman sağlama” suçlamasıyla tutuklandı.

Buca Jandarma Karakolu’nda ifade işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edilen kişiler, savcılık ifadeleri alınmadan mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkan Aytaç Asan, Mehmet Ali Kılıç ve Kadir İmre tutuklanırken, Yaşar Arslan, Nupel Ermiş, Mehmet Ermiş ve Zilfi Akman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com