Hamile kadına boşandığı erkek tarafından işkence: Herkes seyretti

Yerde de genç kadının başına yumruk atmaya devam eden Akman, hızını alamayıp eline geçirdiği metal fırça sapıyla dövmeye devam etti..

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Manisa’nın Akhisar ilçesinde görenleri hayrete düşüren bir olay yaşandı. Çevrede onlarca esnaf seyrederken, Yılmaz Akman (37) ,birlikte yaşadığı Sude Naz Atak’ı dakikalarca işkenceye maruz bıraktı. Bu esnada, Atak’ın, Akman’dan olan 3 yaşındaki çocuğu da dehşetin tüm anlarına tanıklık etti. Genç kadın “Hamileyim abi” diye feryat etmesine rağmen, çevredekiler uzun süre etkili bir müdahalede bulunmadı.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde, Yılmaz Akman, köye gitmeye ikna edemediği dini nikahlı eşi Sude Naz Atak’ı bir anda sokak ortasında dövmeye başladı. Akman, yumruk darbeleriyle Atak’ı yere düşürdü. Çevredeki bir kişinin, müdahale ederken gülümsemesi tepki topladı.

METAL FIRÇAYLA SOKAK ORTASINDA ŞİDDET

Yerde de genç kadının başına yumruk atmaya devam eden Akman, hızını alamayıp eline geçirdiği metal fırça sapıyla dövmeye devam etti..

O GÜZLER HER ŞEYİ GÖRDÜ

İkilinin 3 yaşındaki oğlunun önünde gerçekleşen bu olayı, vatandaşlar uzun süre tepkisiz kalarak izledi.

LİNÇ EDİLDİ

Yaşlı bir adam yaşananlara kayıtsız kalmayarak, Akman’a müdahale etti. Bu sırada çevreden gelen esnaflar da yaşlı adama destek verip, genç kadını kurtarıp Akman’ı dövmeye başladı. Linç edilen Akman’ı polis öfkeli kalabalığın arasından kurtardı.

TUTUKLANDI

Çevredekiler tarafından yaşananlar cep telefonuyla görüntülenirken; Akman, gözaltına alındı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sude Naz Atak ve çocuğunun sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. İstanbul Barosu’na üye avukat Cesim Parlak’ın olayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu olayda, saldırı ilk etapta yaralama, hakaret ve tehdit suçları olarak değerlendirilse de, kadının yaşı ve olayın arka planı göz önüne alındığında durumun daha ciddi bir suç niteliği taşıdığı anlaşılmakta. Darp edilen kadının 19 yaşında olduğu ve üç yaşında bir çocuğunun bulunduğu bilgisi, bu ilişkinin, kadının 15 yaşından küçük olduğu dönemde başlamış olabileceğine dair ciddi bir şüphe uyandırıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİR

Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesi; 15 yaşını doldurmamış çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu düzenlemekte olup, bu suçun cezası 15 yıla kadar hapis cezasıdır. Bu bağlamda, olayın cinsel istismar suçu kapsamında değerlendirilmesi gerekir. CMK 160. maddesine göre, Cumhuriyet savcısı, bir suç işlendiğine dair şüphe duyduğunda soruşturma başlatmak zorundadır. Bu nedenle, Cumhuriyet Savcısı, yalnızca yaralama, hakaret ve tehdit suçlarından değil, aynı zamanda çocuğun cinsel istismarı suçundan da soruşturma başlatmalı ve bu suçun CMK 100. maddesi kapsamında tutuklamayı gerektiren katalog suçlardan biri olduğunu dikkate alarak, ilgili kişiyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmelidir. Olayın bu yönüyle ele alınarak soruşturulması ve üzerine gidilmesi gerekmektedir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com