Halay çekerken ‘sarı-kırmızı-yeşil’ mendil sallayan 4 kişi tutuklandı

Osmaniye’de halay çeken 4 kişi daha tutuklandı. Gerekçe ise Kürtçe şarkı eşliğinde çektikleri halayda sarı, kırmızı ve yeşil renk mendil sallamak.

  • ü
  • 07 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: Arşiv

Osmaniye’de bir düğünde halay çektikleri gerekçesiyle dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. Emniyet işlemleri tamamlanan Hivda Kahraman, Sulh Ceza Hakimliği tarafından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Yeni Yaşam gazetesindeki habere göre; aralarında Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Osmaniye Merkez İlçe Eşbaşkanları Sevgi Aydın ve Faruk Kahraman’ın da bulunduğu Hakan Kahraman ve Murat Kahraman’ın işlemleri Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tamamlandı. Emniyet ifadesi tamamlanan 4 kişi Osmaniye Adliyesi’ne sevk edildi.

Osmaniye Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Sevgi Aydın, Faruk Kahraman, Hakan Kahraman ve Murat Kahraman, Kürtçe şarkı eşliğinde çektikleri halayda sarı, kırmızı ve yeşil renk mendil salladıkları gerekçesiyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com