Hakkari’de protestolar: Valilik önünde oturma eylemi başladı

Yerine kayyım Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19,5 yıl hapis cezası verilmesinin ardından kentte protestolar başladı. Hakkari halkı, yoğun polis ablukası altında Valilik binasına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Valilik önünde oturma eylemi başlatıldı.

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: Artı Gerçek

İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’a verilen 19,5 yıl hapis cezasının ardından kentte başlayan protestolar sürüyor.

Hakkari halkı, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti milletvekillerinin de katılımıyla Valilik binası önüne doğru yürüyüş yapmak istedi ancak alan polis ablukası altına alındı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Hakkari halkı ve milletvekilleri kent merkezine girerek cadde boyunca sloganlarla yürüdü. Sokaklar ablukaya alınırken, esnaf ise kepenk kapattı.

Abluka altındaki alanda gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Hakkari Valiliği önünde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu söyledi. Hatimoğulları, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘DARBEDİR, İRADE GASBIDIR’ 

“Kendini kayyım atayan valinin emriyle bizlere saldırarak halkın iradesini alaşağı edeceğini zannedenler bir kez daha gördüler ki halk kendi partisinin yanında, faşistlerin değil. Halk, halk düşmanı olan AKP’nin değil, DEM Parti’nin yanında. Bu tavrı sindiremeyen, hazmedemeyen başta Erdoğan ve Bahçeli olmak üzere gelsinler Hakkari halkını görsünler. Hakkari halkı 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeye bugün alanlarda, meydanlarda sahip çıkıyor. Buradan bir kez daha saraya sesleniyorum; Kayyım irade gaspıdır, kayyım darbedir. Bugün bir kez daha AKP’nin darbesi tescillenmiştir. AKP her Allah’ın günü bir darbenin altına imza atıyor. Hepsi yargılanacak, bu karar bizde yok hükmünde. Yolumuza devam edeceğiz. Heyetimizle birlikte Hakkari halkının yanında olmaya, kayyımın karşısında olamaya devam edeceğiz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

VALİLİK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATILDI

Açıklamanın ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile milletvekilleri Hakkari Valiliği’nin önünde oturma eylemine başladı.

Valilik binası önünde başlatılan oturma eylemi devam ederken Leyla Zana, DEM Parti eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Pervin Buldan, Sırrı Sakık ile birlikte Hakkari’ye giderek kayyım karşıtı protestoya katıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com