Hacı Boydak 8 yıl sonra tahliye oldu

15 Temmuz sonrasında el konulan Boydak Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, verilen cezayı tamamlayıp 12 Haziran’da tahliye edildi.

  • ü
  • 12 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

El konula Boydak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 8 yıl sonra cezaevinden tahliye oldu.

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 5 Mart 2016’da tutuklanan ve 11 yıl 10 ay ceza verilen Boydak, Ankara Sincan Cezaevinden sonra Kayseri Bünyan’a nakledilmişti.

Hacı Boydak’ın tahliye olduğunu DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyurdu.  Boydak’ın TBMM’de kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, Hacı Boydak ile aralarında geçen görüşmeyi şöyle anlattı:

“Benim malım yağma talan edildi, tüm malvarlığıma konuldu, 5 parasız bırakıldım. Zamanında büyük bir iş adamıydım. Ben Hristiyana da cemevlerine de devletin valileri geldi benden yardım istedi. Onlara da yardım ettim. Manastırın yataklarını ben verdim. Devlet kurumları yardım istedi, onları verdim. O zamanki adıyla cemaate de bir şeyler verdim diye mallarıma el konuldu, zindanlara attılar.”

15 Temmuz sonrasında tutuklanan Hacı Boydak, cezaevinde mide kanseri ameliyatı geçirdi. Boydak ailesinden Şükrü, Memduh, Mustafa, Bekir, İlyas ve Erol Boydak ile yeğenleri Murat Bozdağ hapiste bulunuyor.

Kayseri’de 1957’de kurulan Boydak Holding, 15 Temmuz’dan sonra 18 Ağustos 2016’da TMSF’ye devredilerek adı Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com