Hablemitoğlu davasının sanığı Nuri Gökhan Bozkır yakalandı

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında yargılanırken firar eten eski asker Gökhan Nuri Bozkır, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Bozkır'a Şanlıurfa'da görülen silah kaçakçılığı davasında 21 yıl ceza verilmişti

  • ü
  • 02 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan eski asker Nuri Gökhan Bozkır, polis tarafından yakalandı.

Hablemitoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davada yargılanması için Ukrayna’dan getirilen Bozkır, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bozkır, Şanlıurfa’da görülen silah kaçakçılığı davasında 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu karar sonrasında Bozkır, firar etmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlisi yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 2006 yılında “Sauna Çetesi” olarak bilinen suç örgütü ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmişti.

Şanlıurfa’da görülen silah ve patlayıcı kaçakçılığı davası sebebiyle Ukrayna’ya firar eden Bozkır burada Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili itiraflarda bulunmuştu.

Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından 2022 yılı ocak ayında Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

Geçen yılın temmuz ayından bu tarafa kaçak olan Bozkır, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı duyuruldu.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com