Güzergahta ilginç ‘Sinan Ateş’ cinayeti benzerliği: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı, gizli tanığı nasıl kaçırdı?

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a götürdüğü belirlenen ve tutuklanan eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ramazan Kubat'ın bu olayı nasıl gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Kullanılan güzergah ve noktalar, Sinan Ateş cinayetiyle benzerlik içeriyor.

  • ü
  • 21 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında tutuklanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ramazan Kubat’ın, gizli tanık Serdar Sertçelik’i İstanbul’a nasıl götürdüğünü detaylarıyla anlattı.

Saymaz’a göre Kubat’ın Sertçelik’i Ankara’dan İstanbul’a götürdüğü güzergah ve kullanılan mekanlar, Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı’nın Ankara’dan kaçırılmasıyla ile benzerlikler gösteriyor.

“Şu an Yunanistan’da olduğu iddia edilen Sertçelik’in Ankara’dan İstanbul’a nasıl gittiği Ramazan Kubat ve Mustafa Çotuk’un tutuklanmasıyla aydınlığa kavuştu” diyen Saymaz, Kubat’ın avukatının iddialarını de köşesine taşıdı. Kubat’ın “istanbul’a eğlenmeye gittikleri”, “Serdar Sertçelik’i tanımadığı” yönündeki iddiaları aktaran Saymaz, “Bu anlatım ikna edici ve inandırıcı olmaktan çok uzak. Mamak’ta Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan ve Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını üstlenen Kubat’ın bir arkadaşının ısrarı üzerine, o gün tanıştığı kişiyi aracına alarak, İstanbul’a götürmesi hayatın olağan akışına ters görünüyor. Eğlenmek için kasım ayı itibariyle İstanbul’un en tenha ilçelerden biri olan Şile’yi tercih etmeleri, Sertçelik’i indirip Ankara’ya dönmeleri kuşku uyandırıyor. Kubat’ın bu firardaki pozisyonu, bir iyilikten daha fazlasını düşündürüyor” yorumunda bulundu.

‘SİNAN ATEŞ’İN TETİKÇİSİNKİNE BİREBİR BENZİYOR’

Saymaz, kullanılan güzergahın Sinan Ateş cinayetiyle benzerliğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Öte yandan Sertçelik’in kaçış yöntemi ve güzergahı Sinan Ateş’in tetikçisi Eray Özyağcı’nınkine birebir benziyor. Özyağcı da Ankara’dan İstanbul’a araçla getirilmiş ve Anadolu Yakası’na bırakılmıştı.

Özyağcı, bir aydan fazla saklandıktan sonra 6 Şubat depremini fırsat kabul ederek, Meriç Nehri’nden Yunanistan’a geçmiş, ancak Yunan askerleri tarafından yakalanarak, geri gönderilmişti.

Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep de Şile’de saklandığı otelde yakalanmıştı.

KİM YARDIM ETTİ??

Sertçelik’in Şile’de nerede saklandığı, Yunanistan’a nasıl ve ne zaman gittiği belirsizliğini koruyor. Firarından bir hafta önce ayaklarından vurulmuş haldeki Sertçelik’in yardım almadan ve kendi imkanlarıyla Türkiye’den kaçması mümkün değil.

Bu firar ciddi bir organizasyonu gerektiriyor. Mesele tam da burada düğümleniyor.

Sertçelik’i kimler kaçırdı?

Üyesi ve itirafçısı olduğu Ayhan Bora Kaplan’ın örgütü mü…

Yoksa suç örgütüne dönüşmüş ve yozlaşmış kimi kamu görevlileri mi?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com