Gülen cemaati operasyonunda 39 gözaltı: Çok sayıda dijital materyal ‘ele geçirilmiş’

17 ilde Gülen cemaatine yönelik düzenlenen operasyonda 39 kişi gözaltına alındı. Operasyon görüntülerini paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "çok sayıda dijital materyal" ele geçirildiğini söyledi, operasyonu yapan polislere teşekkür etti.

  • ü
  • 14 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, artık her sabah ‘rutin’ hale gelen yeni operasyon bilgisini sosyal medya hesabından paylaştı.

Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta Gülen cemaatine yönelik düzenlenen operasyonlarda 39 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Yerlikaya, operasyon görüntülerini de ‘editlenmiş’ video ile paylaştı. Videolarda gözaltına alınan kişilerin görüntüsüne yer verildi.

Operasyonların gerekçeleri ise cemaat için faaliyette bulunmak, ankesörlü telefonlarla iletişim kurmak ve AİHM’in ‘suç olmadığını’ tespit ettiği haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olmak, ifade ve teşhislerde adlarının geçmesi ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunmak olarak açıklandı.

Açıklamada, operasyonlar sonucu; çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği bilgisi de verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com