Gözaltındaki Telegram CEO’su Durov serbest bırakıldı

Fransa'da gözaltına alındıktan sonra hakimliğe sevk edilen Telegram kurucusu Pavel Durov, serbest bırakıldı.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Fransa’nın başkenti Paris’te gözaltına alındıktan sonra dört günlük polis sorgusunun bitmesinin ardından sorgu hakimliğine sevk edilen Telegram kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, serbest bırakıldı.

Telegram kurucusu Durov, geçen ay içlerinde çocuk istismarı ve uyuşturucu kaçakçılığı da dahil olmak üzere 12 suç ihlali iddiasıyla hakkında açılan adli soruşturma kapsamında, Paris dışındaki Le Bourget Havaalanı’nda gözaltına alınmıştı. 4 gün süren sorgulamanın ardından Fransız savcıları, Durov’un serbest bırakıldığını açıkladı. Paris Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Soruşturma hakimi, Pavel Durov’un polis gözetimine son verdi. İlk duruşma ve olası bir iddianame için mahkemeye çıkaracak” ifadeleri kullanıldı.

Hem Rus hem de Fransız vatandaşı olan Durov’un hakkında çıkan iddialar arasında, Telegram’ın çocuklara yönelik cinsel istismar malzemesi, uyuşturucu kaçakçılığı, dolandırıcılık ve organize suç işlemlerine yataklık etmek için kullanıldığını bilmesine rağmen, uygulama hakkında yasaların gerektirdiği durumlarda yetkililere bilgi veya belge paylaşmayı reddettiği yer alıyor.

DUROV’UN KARDEŞİ İÇİN DE YAKALAMA KARARI VAR

Öte yandan, Fransa’da siber suçlarla bağlantılı olarak gözaltında tutulan Telegram kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un erkek kardeşi Nikolay hakkında da yakalama kararı olduğu, fakat Nikolay Durov’un şu anda nerede olduğunun bilinmediği ortaya çıktı.

SAVCILIK: ŞU ANDA SORGULANAN TEK KİŞİ PAVEL DUROV

Durov kardeşler hakkında neden yakalama kararı çıkarıldığının da anlatıldığı belgede, Telegram’ın ‘pek çok suç örgütü’ tarafından kullanılıyor olduğu iddiasından bahsedildi. Öte yandan, soruşturmada tespit edilen suçlarda Durov kardeşlerin doğrudan dahli olduğuna ilişkin bir ifade yer almadı. Davaya ilişkin belgede, Telegram yöneticilerinden Ilya Perekopsky’nin adı geçse de kendisi hakkında yakalama kararı olup olmadığı belirtilmedi.

Paris Savcılığı ise soruşturmanın gizli olması dolayısıyla Nikolay Durov ile ilgili soruya yanıt vermekten kaçınarak, “Bu aşamada davada sorgulanan tek insan Pavel Durov” dedi. Kardeşi Nikolay Durov’un şu anda nerede olduğu ise bilinmiyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com