Gözaltına alınan Karar yazarı Elif Çakır: Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar

Karar gazetesi yazarı Elif Çakar, Bursa'da isim benzerliğinden dolayı kaldığı otelden sabah saatlerinde gözaltına alındı. Çakır, Emniyet'te kötü muamele gördüğünü belirterek, "Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar. Bir bardak suyu bile çok gördüler" dedi.

  • ü
  • 29 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibi sabah saatlerindoe hiçbir bilgi vermeden Çakır’ı gözaltına alıp sağlık kontrolüne götürdü. Elif Çakır’ın bir yanlışlık olduğuna dair itirazlarına rapor 5 kişilik polis ekibi işlemlere devam etti.

İsim ve TC kimlik numarası kontrolünü yapılmadan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Çakır, burada aranan kişi olmadığı ve yanlış işlem yapıldığı anlaşılınca saat sonra serbest bırakıldı.

Çakır, emniyette yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı. Çakır, “Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler..Ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada.” dedi.

ÇAKIR’IN GÖZALTINA ALINMASINA DAİR TEPKİLER

Yazarımız Elif Çakır’ın gözaltına alınmasına dair tepkiler artıyor. Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkün Ün, ‘Böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum’ diyerek olaya ilişkin polislerin TC kimlik numarasına bakma gereği bile duymadığına dikkat çekti. Ün, sosyal medyadan ‘Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz’ mesajını vererek şöyle konuştu:

“Hangi cümleyle tarif edilir böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum. Yazar Elif Çakır isim benzerliği nedeniyle kaldığı otelde geceyarısı gözaltına alınıyor. Oysa isim benzerliği bile doğru tabir değil çünkü araması olan kişi çift soyadlı. Vatandaşları birbirinden ayıran tek belirleyicimiz TC kimlik numarasına bakma gereği de duyulmuyor. Saatlerce emniyette alıkonuyor, sağlık taramalarından geçiriliyor, tüm “bir yanlışlık olmalı kontrol eder misiniz” itirazlarına rağmen suçlu muamelesi görmeye devam ediyor. Böylesi lakayıt bir tavır kurumunuza yakışmamıştır. Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com