Görevi devralan Yargıtay Başkanı Kerkez: Bizden kaynaklı sorunları çözmemiz gerekiyor

Bugün yapılan seçimde Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez için mazbata ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez, yargıdaki sorunları hatırlataraki "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor" dedi.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu’nda mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez, Yargıtay’ın onuru ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay’ın sürekli tartışılır hale geldiğini belirten Kerkez, “Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum” diye konuştu.

Bugün yapılan seçimin 37’nci turunda Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı oldu. Kerkez, 4 yıl görev yapacak.

KERKEZ’E CÜBBESİNİ AKARCA GİYDİRDİ

ANKA Ajansı’nın aktardığına göre; yeni başkan Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu’nda ‘mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni’ düzenlendi. Üyelerin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Kerkez’e mazbatasını Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak takdim etti. Öte yandan Kerkez’e cübbesini Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca giydirdi.

AKARCA: BEN BURADA HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

Törende konuşan Mehmet Akarca, Kerkez’i tebrik etti. Akarca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerini bir bayrak yarışına benzeterek, “Yüce Genel Kurulun seçim süreci içinde şahsıma göstermiş olduğu teveccüh nedeniyle şükranlarımı arz ediyorum. Oy versin vermesin herkese çok teşekkür ediyorum.

eçimin bitmiş olmasıyla birlikte her şeyin üstüne bir sünger çekilir ve yeni bir sayfa açılır ve bu yeni sayfada da hiçbir kırgınlığa yer verilmez. Ben burada hiç kimseye kırgın değilim. Yüce Genel Kurul’un teveccühü, takdiri başımızın üstünde” diye konuştu.

‘BUGÜN İTİBARİYLE RAHATLADIM’

Yargının sürekli tartışılır hale gelmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Akarca, “Basının, kamuoyunun önünde bu kadar sürüncemede kalmasından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyordum. Bugün itibariyle rahatladım. Bugün itibariyle bu iş sona erdi” dedi.

‘YARGITAY’IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM’

Törende konuşma yapan Ömer Kerkez de, üyelere teşekkür etti ve zorlu bir seçim sürecinin geride kaldığını ifade ederek “Bugün sizlerle beraber, hep birlikte yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız. Başka hiçbir şeyle uğraşmaya zamanımız da yok, enerjimiz de yok” dedi.

Kerkez, Yargıtay’ın onurunu ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağını söyledi. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay’ın sürekli tartışılır hale geldiğini hatırlatan Kerkez, “Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum” diye konuştu.

‘TÜRK YARGISI GERÇEK HAKİM VE SAVCILARIN SIRTINDA YÜKSELECEKTİR’

Ömer Kerkez, görevi boyunca makam odasının herkese açık olacağını ve kimseyi ayırmayacağını vurgulayarak “Türk yargısı; insan haklarına saygı, temel hak ve özgürlüklere saygı, fikrini aklına, bağımsızlığın gücünü kararına, tarafsızlık ve adalet duygusunu yüreğine kazımış gerçek hakim ve savcıların sırtında yükselecektir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com