Gökhan Zan’dan Fahrettin Koca’ya çok sert ‘hürmet dakikaları’ tepkisi: Haddinizi bilin

Eski futbolcu Gökhan Zan, gece yapılan anmada protesto edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil" şeklineki açıklamasına çok ser tepki gösterdi. Zan, "Bizi kimsesiz, sahipsiz, çaresiz bırakanlar da bir zahmet gelip protokol naraları arasında caka satmasın" dedi.

  • ü
  • 06 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay’da protesto edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil” sözlerine tepki gösterdi.

Hatay’da 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, resmi törene katılan iktidar yetkililerine tepki gösteren eski futbolcu Gökhan Zan, yeni bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, protestoların ardından yaptığı

Hatay’da protesto edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Zan, “Davet edilmediğiniz, depremde görmezden geldiğiniz, bizi kimsesiz, sahipsiz, çaresiz bırakanlar da bir zahmet gelip protokol naraları arasında caka satmasın” ifadesini kullandı.

Gökhan Zan’ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

‘KİMSE PROTOKOL NARALARI ARASINDA CAKA SATMASIN’

“Sayın Siyasetçilerimize ithaf olunur;

Lütfen hiçbiriniz bizim acılarımız, bizim kayıplarımız, bizim yitip gidenlerimizin ölüsü üzerinden siyaset yapıp, bize had bildirmeye kalkmasın.

Bizler, depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsızlık duymaz, bilakis mutlu oluruz.

Ancak, davet edilmediğiniz, depremde görmezden geldiğiniz, bizi kimsesiz, sahipsiz, çaresiz bırakanlar da bir zahmet gelip protokol naraları arasında caka satmasın.

Sizleri bırakın görmeyi, sesinizi dahi duymaya tahammülü olmayan Hataylıları “Sessiz olun” diye sindirmeye çalışmak hangi insanlığa, hangi vicdana, hangi ahlaka sığar?

‘HADDİNİZİ BİLMEK ZORUNDASINIZ’

Kaldı ki, 6 Şubat’ta bizleri yalnızlığa, çaresizliğe, ölüme sürükleyen sizler ve sizlerin yanlış politikaları değil miydi?

Sizler, bizim yüreklerimizdeki acıyı görseniz içiniz yanar, kahrolur, suçunuzu bilir ar ederdiniz. Ben yandım, Hataylı kardeşlerim yandı, dağ, taş yandı, tüm Türkiye yandı.

Hepimizin ruhunda tamiri imkansız yaralar açılmışken, tek bir canımızı kurtaramamanın verdiği ızdırapla kahrolurken, hürmet dakikalarımızı siyaseti üstünlüğe dönüştüren de, aramızdan ayrılanların ruhunu inciten de, protestolarımıza sebep olanlar da sizlersiniz. Şunu iyi bilin ki,

Hatay size muhtaç değildir. İktidarıyla, muhalefetiyle, herkesin Hatay ve tüm şehirlerimizdeki depremzdelere bir özür borcu vardır. Had bildirmek değil, haddinizi bilmek zorundasınız!!!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com