Gergerlioğlu’ndan Buğra Kavuncu’ya ‘tabela’ tepkisi: Arapça ve Kürtçe alerjinizi anladık da İngilizce tabelalara ne olacak?

Seçilmesi halinde İstanbul'da 'tek bir yabancı tabela' bırakmayacağını açıklayan İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu'ya tepki gösteren DEM Partili Gergerlioğlu, "Arapça ve Kürtçe alerjinizi anladık da İngilizce tabelalara ne olacak?" diye sordu.

  • ü
  • 15 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Buğra Kavuncu’ya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul’u yönetmesi halinde Türkçe dışındaki hiçbir tabelaya izin vermeyeceğini belirterek, “Ben belediye başkanı olduğumda Türkçe tabela dışında hiçbir tabelaya müsaade etmeyeceğim. Aynı gün, anında tamamı kalkacak” ifadelerini kullandı.

Bu ifadelere tepki gösteren DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Şu ilkelliğe başka ülkede rastlayamazsınız!” dedi.

“Faşizmin dibine vurunca akıl da dumura uğruyor!” diyen Gergerlioğlu, “Arapça ve Kürtçe alerjinizi anladık da İngilizce tabelalara ne olacak? Allah akıl fikir versin! Ucuz işler bunlar!” yorumunda bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com