Gergerlioğlu’ndan AKP sıralarına: Engelli çocuğun oyuncaklarını bile almasını engellediler

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi’ni eleştirdi.

  • ü
  • 02 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi’ni eleştirdi.

8. Yargı Paketi’nin adalet bekleyen vatandaşların taleplerine cevap vermediğini dile getiren Gergerlioğlu, teklifin bazı maddelerinin insanların kolayca ‘terörist ilan edilmesine’ yol açacağını; düzenlemeyle ‘kayyumlara cezasızlık kalkanı’ sağlanacağını kaydetti. Gergerlioğlu, “8. Yargı Paketi’nde milyonların beklediği genel af yok. Mağdur olan çok insan var.” ifadelerini kullandı.

‘ENGELLİ ÇOCUĞUN OYUNCAKLARINI ALMASINI ENGELLEDİLER’

DEM Parti’li Gergerlioğlu, AKP yönetiminin hukuk dışı uygulamalarından örnekler verdiği TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında, “Bir engelli çocuğun oyuncaklarını bile alınmasını engellediler” diyerek şunları söyledi:

“Siz zaten vicdansızsınız. Ben yedi buçuk yıldır yaptığınız bir ton vicdansızlıktan sonra bu yasada sizden vicdan beklemiyorum arkadaşlar. Zalimlik peşindesiniz, başka bir şey değil. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra “Sen FETÖ’cüsün.” dediler, adamın malına çöktüler, ya bütün variyetine çöktüler. Adamın bir tane engelli çocuğu vardı, küçük bir çocuğu, iş yerine getiriyordu, oyuncaklarıyla oraya geliyordu. Güngör Bey dedi ki: “Ya, bütün malıma çöktünüz, anladık, büyük bir haksızlıkla beni düşman gibi gördünüz ama engelli çocuğumun oyuncakları var, bırakın, onları gazeteden alayım.” “Hayır” dedi yetkililer, sizin gibi vicdansızlar; zalimce “hayır” dediler.”

‘AFYON TEM MÜDÜRÜ NEDEN İNTİHAR ETTİ, BİLİYOR MUSUNUZ?’

Konuşmasında sözü daha önce Afyon’da yaşanan hukuksuz uygulamalara getiren Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

“Başka bir örnek, idarecilere çok büyük yetkiler veriyorsunuz. Afyon TEM Müdürü Arif Alpaslan intihar etti yedi yıl önce. Neden biliyor musunuz? İdarecilere verdiğiniz büyük yetkilerden. Kadınlara bile elektrik işkencesi yapan bir adamdı. Arif Alpaslan gözaltındakilerin mallarına, paralarına kondu; onları borsada kullandı, açığa alındı, intihar etti sonunda. İşte, getirdiğiniz düzen budur. İdarecilere verilen büyük yetkilerin sonucu budur. Elinizi vicdanınıza koyun, düşünün ve “hayır” deyin.”

AKP’LİLERE SADDAM HÜSEYİN ÖRNEĞİ VERDİ

Gergerlioğlu, “Yarın öbür gün iktidardan da düşebilirsiniz, bakın, o zaman üzülürsünüz, ağlarsınız, haksızlığa uğradığınızda yine Gergerlioğlu yanınızda olur, merak etmeyin. Ben her zaman mazlumun yanındayım. Şu anda zulmetseniz bile ben hakkı söylerim.” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Saddam Hüseyin mahkemede yargılanırken yargıca dedi ki: “Yargıç hukuk nerede, bu nasıl yargılama?” Yargıç ona dedi ki: “Ey Saddam, senin yasalarınla seni yargılıyorum, bu hukuksuz yasaları sen çıkardın.” mealinde söyledi. Gülerek baktı ona, ironiyle baktı ona, bunu unutmayın.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com