Gelecek Partisi’nden dikkat çeken paylaşım: Sisi mi Binali mi?

Gelecek Partisi’nin resmi sosyal medya hesabından, Erdoğan’ın 2019 yerel seçimleri sırasında Ekrem İmamoğlu’na yönelik kullandığı “Sisi mi Binali mi?” ifadesi hatırlatıldı.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gelecek Partisi’nin resmi sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yerel seçimleri sırasında Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak kullandığı “Sisi mi Binali mi?” ifadesi hatırlatıldı. Bu ifade, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sırasında Erdoğan’ın, Ekrem İmamoğlu’nu Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi’ye benzeterek yaptığı bir göndermeydi. Erdoğan, bu söylemiyle seçmenlere Binali Yıldırım’ı desteklemeleri çağrısında bulunmuştu

2019 İstanbul ara yerel seçimleri, 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerin iptal edilmesi üzerine 23 Haziran 2019’da tekrarlandı. Bu seçimde Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’a karşı büyük bir farkla zafer kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu

Bu tarihi ziyaretin gerçekleştiği günlerde, Gelecek Partisi’nin resmi sosyal medya hesabından, Erdoğan’ın 2019 yerel seçimleri sırasında Ekrem İmamoğlu’na yönelik kullandığı “Sisi mi Binali mi?” ifadesi hatırlatıldı. Erdoğan, o dönemde İmamoğlu’nu Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye benzeterek, Binali Yıldırım’a destek istemişti.

Gazeteci Duygu Güvenç, Gelecek Partisi’nin paylaşımına tepki göstererek, “Gelecek Partisi elini Binali Yıldırım ile yıkayamaz! Evet 2014 seçim kampanyasında Erdoğan bu söylemi kullandı ama Davutoğlu, Mısırla ilişkileri askıya alma politikasının mimarlarındandır.”dedi.

Güvenç, yaşananları sosyal medya hesabından şöyle paylaştı: “Yıl 2013. Dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu. Mısır’daki yönetim değişikliğinin ardından, farklı başkentlerden gelen ve internet üzerinden katılan onlarca büyükelçi ve diplomat ile sabaha kadar süren sahur toplantısı yaptı Ankara Palas’ta. Davutoğlu, Sisi’ye karşı tek karşı koyan ülke olmakla övünürken, O’na net olarak “Mısırla ilişkileri kesmemeliyiz, Arap dünyası ile ilişkilerde kilit önemdedir” mesajı verildi. Ben bu toplantının perde arkasını yazdım; Sabah’ta 3 gün boyunca yayınlanmadı. Sonra sosyal medyadan paylaşınca ve Gezi döneminin etkisiyle (atmak için fırsat kollandığını tahmin edersiniz) tazminatsız işten atıldım. Hukuki süreç ilk celsede bitirildi. Bu da böyle bir hikaye… ”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com