‘Geçim yoksa seçim olur: Erken seçim isteyenler yüzde 45 arttı’

CHP'nin yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan Gökan Zeybek, erken seçim isteyenlerin oranının son 3 ayda yüzde 12’den yüzde 57'ye çıktığını söyledi. Erken seçim isteğinde, ücretliler ile emekliler için zorlaşan ekonomik koşullar işaret edildi.

  • ü
  • 25 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Milletvekili Gökan Zeybek, erken seçim isteyenlerin oranının üç ay içerisinde yüzde 12’den yüzde 57’ye çıktığını söyledi. Zeybek, ekonomik koşullar ve erken seçim tartışmalarını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu belirten Zeybek, art arda gelen zamların, yerel seçimlerin ardından iktidarın cezalandırma politikası olduğunu ifade etti. Zeybek, “Emekçiler, çalışanlar bunun yanında 15 milyona yakın emekli açısından önümüzdeki altı ay çok daha zor ve sıkıntılı geçecek” dedi.

‘EKONOMİK KOŞULLAR, ERKEN SEÇİM İSTEĞİNİ ARTTIRDI’

Ekonomik koşulların erken seçim isteyenlerin sayısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Zeybek, şunları söyledi:

“Ekonomik göstergeler toplum davranışları çok hızlı etkiliyor. Biz yerel seçimlerden hemen sonra Nisan ayında yaptığımız anketlerde yüzde 90 civarında ‘artık bir yerel seçim yaptık ve ülke uzunca bir süre bir genel seçim ihtiyacı yoktur’ diyen seçmen kitleleri tam üç ay geçti. Üçüncü ayın sonunda seçim isteyenlerin oranı yüzde 12’den yüzde 57’ye çıktı. Bu ağustos-eylül ayına geldiğimizde çok daha yükselecek gibi gözüküyor. Milletin iradesi ve milletin taleplerinin karşısında hiç kimsenin durma şansı yok.

‘GEÇİM YOKSA, SEÇİM KAÇINILMAZ’

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylediği gibi geçim yoksa seçim kaçınılmaz hale gelir. Tüm çalışanların bu kademeli vergi sistemi 1. ayda aldığı vergi oranıyla, 12. ayda kendisinin ödemekle yükümlü olduğu vergi miktarları yüzünden giderek daha da yoksullaştığını görüyoruz. Ocak ayında 10 bin lirayla 25 kilogram et alabilen bir emekli temmuz ayında 12 bin 500 lirayla 20 kilogram et alabiliyor. Yani tam altı ay içinde beş kilogram et, bu iktidar tarafından emekçilerin emeklilerin cebinden çalındı ve belli sermaye gruplarına bedel olarak aktarıldı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com