Gebze’deki P&G fabrikasındaki rehine krizi 9 saat sonra bitti

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki ABD firması olan Procter and Gamble fabrikasında 7 kişinin rehin alındığı olay yapılan operasyonla sona erdi. Rehineler 9 saat sonra kurtarıldı.

  • ü
  • 02 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Gezbe'deki rehine krizi 9 saat sürdü (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasında 7 çalışan rehin alındı. Çalışanları rehin alan İbrahim Y. Gazze’ye destek için bu eylemi yaptığını öne sürdü. Fabrikaya yapılan operasyonla saldırgan etkisiz hale getirildi, böylece 9 saat sonra rehine krizi sona erdi. Rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi, elinde silahla temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren ABD firması P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli, iddiaya göre İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldığını söyledi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

SALDIRGAN ÜSTÜNDE BOMBA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şahıs, üstünde bomba olduğunu da öne sürdü. Öte yandan, şahsın fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin “Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm” yazısı önünde poz verdiği görüldü.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu tespit edildi. İbrahim Y.’nin sosyal medya paylaşımında ise, “Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin’e dua ettikleri gibi dua etmektir” dediği ortaya çıktı.

Rehinelerin yakınlarının kaygılı bekleyişleri polis operasyonuyla son buldu (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

REHİNE KRİZİ 9 SAAT SÜRDÜ

İbrahim Y., yaklaşık 10 saatin ardından ikna edilerek polise teslim oldu. Fabrikaya giren polis ekipleri İbrahim Y.’yi gözaltına aldı. Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, endişeli bekleyişlerini sürdüren rehine yakınları şüphelinin teslim olduğunun açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

VALİ YAVUZ: 7 KİŞİ KURTARILDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olay yerinde yaptığı açıklamada operasyonla ilgili bilgi verdi. Söz konusu kişinin fabrikanın eski çalışanı olduğunu söyledi. Yavuz şahsın operasyonla “etkisiz hale getirildiğini”, rehin alınan 7 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com