Gazeteci Seyhan Avşar’a adli kontrol ve yurt dışı yasağı

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın tahliye olmak için, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ulaştığını yazdıktan sonra hakkında soruşturma açılan gazeteci Seyhan Avşar, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • ü
  • 08 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Gazetecilere yönelik sansür yasasına dayanarak başlatılan soruşturmalara bir yenisi daha ekelendi.

Halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar, geçen hafta Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile ilgili bir haber kaleme aldı. Anılan haberde, uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın serbest bırakılması için Gürlek’le temasa geçildiği bilgisine yer verildi.

Söz konusu haberin yayımlanması sonrası Gürlek, habere yönelik erişim engeli başvurusunda bulundu. Aynı süreçte sahte bir erişim engeli kararı da ortaya çıktı.

GÜRLEK: SAHTE KARARLA İLGİM YOK

Gürlek, söz konusu sahte erişim engeli kararıyla ilgisinin olmadığını belirterek Gazeteci Seyhan Avşar hakkında suç duyurusunda bulundu. Geçen Cuma akşamı Avşar’ın evine giden üç polis memuru, ifade işlemi için tebliğde bulundu.

Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ’yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları kapsamında soruşturma yürüten savcıya bir buçuk saat ifade verdi.

SERBEST BIRAKILDI

Savcılık sorgusu sonrası Avşar, adli kontrol şartıyla suç ceza hakimliğine sevk edildi. Avşar’a yönelik adli kontrol şartı haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağını kapsıyor. Savcılık, sevk yazısı sonrası sulh ceza hakimliği, Avşar’ı serbest bıraktı.

AVŞAR: ÇOK AĞIR FAŞİZM KOŞULLARINDAN GEÇİYORUZ

Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Seyhan Avşar, şunları kaydetti: “Çok ağır faşizm koşullarından geçiyoruz. Aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler… Yani boyun eğmeyen herkes bir bedel ödüyor. Hakkımda verilen adli kontrol kararı da benim mesleğimi biat etmeden yapmamın küçük bir bedeli. Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com