Gazeteci Yetkin: Daron Acemoğlu Türkiye’de kalsa KHK’lı olurdu

Gazeteci Murat Yetkin, "Daron Acemoğlu Türkiye'de bir üniversite olsaydı KHK'lı olurdu ve atılırdı... Bilimsel gelişmenin özü ifade özgürlüğüdür" dedi.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

ABD’nin en önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) öğretim üyeliği yapan Profesör Daron Acemoğlu’na Nobel Ekonomi Ödülü verilmesinin yankıları sürüyor. Simon Johnson ve James A. Robinson ile birlikte bu ödüle layık görülen Acemoğlu’na ödül, “kurumların nasıl oluştuğu ve refahı nasıl etkilediği konusundaki çalışmalarından dolayı” verildi.

YouTube hesabından bir paylaşım yapan Gazeteci Murat Yetkin, “Daron Acemoğlu Türkiye’de bir üniversite olsaydı KHK’lı olurdu ve atılırdı” dedi. Yetkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu soruyorum Aziz Sancar da, Daron Acemoğlu da acaba Türkiye’de kalsalar, bu gerçekten dünyadaki en kötü sistemlerden biri olduğuna inandığım YÖK sistemi içinde ne olurlardı acaba? Valla bana kalırsa ikisi de; hem Aziz Sancar hem Daron Acemoğlu muhtemelen KHK’lı olurlardı, işte üniversiteden atılırlardı, belki soruşturmaya uğrarlandı falan… Çünkü arkadaşlar, bilimsel gelişmenin özü ifade özgürlüğüdür, ifade özgürlüğüdür… Yani ona sınırlar koyduğunuz anda işte ne olur?

Yani binlerce, on binlerce doktora tezi yazılır. İçinden ilaç için bir tane işe yarayan bulamazsınız.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com