Gazeteci Ağırel’i ölümle tehdit eden kişilere gözaltı: Aralarında maske ile açıklama yapan da var

Gazeteci Murat Ağırel’i ölümle tehdit eden kişilerin kimliklerinin tespit edildiği ve gözaltına alındığı belirtildi.

  • ü
  • 05 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Murat Ağırel, "Öldürülmem için mafya ihale açmış, infaz emri verilmiş" dedi.

Gazeteci Murat Ağırel’i ölümle tehdit eden kişilerin kimlikleri tespit edilerek gözaltına alındı. Emniyet’ten yapılan açıklamada “Şahıslarla birlikte 3 adet tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, 4 adet cep telefonu ve 1 adet tripod ele geçirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açılamada şu ifadeler kullanıldı:

“Son günlerde çeşitli sosyal medya platformlarında yer alan ve organize suç örgütü lideri Mahsun KURUÇAY’ın, Gazeteci Murat AĞIREL’e silahlı saldırı gerçekleştireceğine yönelik iddialar içeren görüntüler ile ilgili İstihbarat Başkanlığımızca yürütülen çalışmalarda; videolarda bulunan maskeli şahsın O. Ö., videoları kayda alan şahsın ise Y. K. olduğu tespit edilmiştir.

04. 09. 2024 tarihinde KOM Başkanlığımız koordinesinde; İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, Şüpheli şahıslar İzmir’deki ikametlerinde gözaltına alınmış, şahıslarla birlikte 3 adet tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, 4 adet cep telefonu ve 1 adet tripod ele geçirilmiştir.
1845

O.Ö. isimli şahsın 12 ayrı suçtan; Y.K. isimli şahsın ise 2 ayrı suçtan şüpheli kaydı olduğu tespit edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Murat Ağırel, kendisine suikast yapılması için mafya gruplarının ihale açtığını ve infaz emrinin verildiğini söyledi. Tehdit videosunu kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşan Ağırel, “Hatta ihaleyi verenler arasında bir milletvekilinin olduğu dahi açıkça ifşa ediliyor ama ilgili kurumlar izliyor.” dedi.

İKTİDARDAN BASKI, MAFYADAN TEHDİT

Ağırel, “Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir.” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com