Gazeteci Metin Göktepe katledilmesinin 28’inci yılında anılıyor

Görevi başındayken gözaltına alınan ve polisler tarafından öldürülen gazeteci Metin Göktepe anılıyor. Gazeteciler Cemiyeti yaptığı açıklamada, “Metin Göktepe hak odaklı haberciliğin sembol isimlerinden biridir, saygıyla anıyoruz” denildi.

  • ü
  • 07 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, polisler tarafından katledilmesinin 28’inci yılında anılıyor. Göktepe 8 Ocak 1996 günü görevi başındayken polislerce gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda darbedilerek katledilmişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 8 Ocak 1996 tarihinde öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ölüm gününde bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Metin Göktepe hak odaklı haberciliğin sembol isimlerinden biridir, saygıyla anıyoruz” denildi.

‘GÖKTEPE DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLDÜ’

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe hak odaklı haberciliğin sembol isimlerinden biriydi.1996’da haber peşinde koşarken gözaltına alındı. 8 Ocak 1996’da Emniyet Müdürlüğü Göktepe’nin gözaltındayken duvardan düşüp öldüğünü açıkladı. Ancak gazeteci meslek örgütleri ısrarlı bir çaba sonunda Göktepe’nin polisler tarafından dövülerek öldürüldüğünü ortaya çıkardılar. Bu sonucun alınmasında dönemin TGC Başkanı Nail Güreli’nin ve Göktepe’nin haberci arkadaşlarının inatçı takipleri son derece etkili oldu.

Aydın’da başlayıp Afyon’da devam eden yargılamalar sonucu işkenceye karışan polisler hüküm giydi.

Ne yazık ki, bugün de gazeteciler bazı siyasetçiler ve güç odakları tarafından hedef gösteriliyor. Sözlü ve fiziksel şiddete uğruyor, haksız yere gözaltına alınıp tutuklanıyor.

‘SALDIRGANLAR CEZASIZLIKLA ÖDÜLLENDİRİLİYOR’

Gazetecilere saldıranlar cezasızlıkla ödüllendiriliyor. Önce basın kartları iptal ediliyor, sonra cezaevine konuluyor, sonra da ‘cezaevinde basın kartı olan gazeteci yok’ deniliyor. Evrensel etik ilkeler çerçevesinde mesleğini yapan her gazeteci baskıyla, işsizlikle tehdit ediliyor.

Ama tüm bunlar biz gazetecileri yıldırmıyor, gerçeğin karartılmadan, yeniden tasarlamadan yurttaşlara iletilmesi için çalışmayı sürdüreceğiz.

‘UNUTTURMAYACAĞIZ’

Metin Göktepe’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onu hiç unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyenlerin dikkatine bir kez daha sunuyoruz.”

ANMA YARIN 11’DE BAŞLAYACAK

Öte yandan Evrensel’in bildirdiğine göre; Göktepe, katledilişinin 28’inci yılında, çalışma arkadaşları, ailesi, meslektaşları ve dostları tarafından mezarı başında anılacak. Anma etkinliği İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığında 8 Ocak Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak. Metin Göktepe, 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek için “Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar” diyerek gittiği Alibeyköy’de polislerce gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonunda dövülerek öldürülmüştü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com