Gazeteci İrfan Aktan: Öcalan’dan açıklama gelebilir

Gazeteci İrfan Aktan, "Yarın hükümet kanadından bir açıklama gelebilir. Ve bana göre daha muhtemel bir olasılıksa, Öcalan'dan bir açıklama gelebilir" dedi.

  • ü
  • 22 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı Cezaevi'nde tutuluyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Abdullah Öcalan için çağrı yapmış ve “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın” demişti.

Gazeteci İrfan Aktan, Ali Duran Topuz ile yaptığı Artı TV’deki Dipnot programında, şu iddiada bulundu:

“Bugün öğrendiğim bir bilgiye göre yarın bugünküne benzer bir gelişme yaşanacak. İçeriğini ben de bilmiyorum fakat görüştüğüm Kürt siyasetinden önemli biri yarın önemli gelişmenin daha olacağını ima eden bir şey söyledi.

Yarın belli ki bugün Devlet Bahçeli’nin yaptığı tarihi çıkış yarın bir şekilde yankısını bulacak. Ne olabilir? Birincisi hükümet kanadından bir açıklama gelebilir. İkinci ihtimal Kandil’den bir açıklama gelebilir. Zira onlar da bugüne kadar bütünlüklü bir değerlendirme yapmadılar. Ve bana göre daha muhtemel bir olasılıksa, Öcalan’dan bir açıklama gelebilir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com