Gazeteci Can Ataklı’ya adli kontrol ve yurt dışı yasağı

Gazeteci Can Ataklı, Çağlayan Adliyesi'ndeki ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle sevk edildiği sulh ceza mahkemesince hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • ü
  • 27 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

Sosyal medya hesabından hayatını kaybeden askerler ve babaları ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılan gazeteci Can Ataklı Çağlayan Adliyesi’ndeki ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle sevk edildiği sulh ceza mahkemesince hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gazeteci Can Ataklı hakkında sosyal medya hesabında şehit aileleri ve şehit babalarıyla ilgili söylemleri nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan dolayı” resen soruşturma başlatmıştı.

ADLİ KONTROL ŞARTI

Can Ataklı bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına geldi. Ataklı, Basın Bürosu savcılığında ifade verdi. Can Ataklı adli kontrol talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

Sulh Ceza Hakimliği Ataklı hakkında, yurt dışı çıkış yasağı ve en yakın karakola imza atma şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com