Gazeteci Avşar: Polisler kapımda, Destina’m dostlarıma emanet…

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın serbest bırakılmasıyla ilgili girişimde adının geçtiğini haberleştiren muhabir Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı. Avşar'ın ikametine akşam saatlerinde polis gitti.

  • ü
  • 05 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in uyuşturucu baronu Urfa Çetinkaya’nın serbest bırakılmasıyla ilgili girişime adının karıştığını haberleştiren muhabir hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından haberi yapan Seyhan Avşar’ın evine polis gitti.

Avşar’ın Halk TV’de yer alan haberinde uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın tahliyesi için Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyürek’in isminin karıştığı operasyon son anda engellendiği belirtiliyordu. İki devlet görevlisinin emniyet tarafından uyarıldığı kaydedilmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Avşar, hakkında soruşturma açıldığını duyurduğu sosyal medya paylaşımında, “Dün yaptığım Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’e ilişkin haberimin ardından hakkımda soruşturma başlatıldı. Gürlek’in avukatının İstanbul Adliyesi’ne bizzat giderek benim gözaltına alınmam konusunda baskı yaptığını öğrendim. Haber yaptığım kişi bakan yardımcısı, benim gözaltına alınmam konusunda talimatı verdiği kişilerin amiri durumunda. Benim bu gözaltına karşı koyabilecek gücüm yok. Talimat verilen savcılar da direnebilir mi bilmem. Ancak tarih direnenleri de, biat edenleri de yazar. Takdir kamuoyunun…” ifadesini kullandı.


Avşar, bu paylaşımının ardından ikinci bir paylaşımda “Polis kapımda. Destina’m dostlarıma emanet” ifadesini kullandı.

‘GÖZALTI KARARI YOK, İFADE VERECEĞİM’

Avşar, sonra yaptığı başka bir paylaşımda, “Evime varmak üzereyken binanın önünde ve kapımda polisler olduğunu annemden öğrendim. Balkona çıkıp arayan annem ‘eve gelme kızım’ dedi. ‘Kaçacağım bir durum yok’ diyerek binaya girdim. Polisler, ‘özür dileriz bu saatte geldik ama acil sizi ifadeye çağırmamız gerekiyordu. Talimat bu yönde’ dediler. Gözaltı yapmadılar. Ama göz korkutmaya çalıştılar. Talimatı veren kim Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek. Avukatımla gidip ifade vereceğiz.”

‘2 YAŞINDA ÇOCUĞU OLAN BİR ANNEYİM’

Avşar, pazartesi günü adliyeye ifade vermeye gideceğini belirterek, “Ben gazeteciyim. Her zaman yazdığım haberlerin arkasında durdum. Kişiye özel hukuk ile olmayacak bir iş oluyor. 2 yaşında çocuğu olan bir kadın gazetecinin kapısına Cuma akşamı polis “ivedilikle ifadeye gelin” diye yollanıyor. Avukatımla konuştum. Ben zaten ne zaman çağrılsa adliyeye giden bir gazeteciyim. Yine aynısını yapacağım. Pazartesi sabah ilk iş olarak ifade vermeye gideceğiz. Hem hukuku hem gazeteciliği savunacağım. Kucağımdaki çocuğuma bırakacağım en büyük miras bu.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com