Gabar’da sondaj kulesi devrildi: Ölen mühendisin kimliği belli oldu

Gabar Dağı’ndaki petrol sahasında meydana gelen göçükte ölen mühendisinin Mehmet İrfan Güler olduğu açıklandı.

  • ü
  • 21 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Şırnak’ta bulunan Gabar Dağı bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na ait petrol arama sahasında sondaj kulesi devrildi. Bazı işçiler devrilen kulenin altında kaldı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.

27 No’lu petrol sahasında enkaz altında kalan üç kişiden iki işçi yaralı kurtarıldı, kazada bir mühendis öldü.

Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altında kalan üç kişiden iki işçi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçilerden biri helikopterle hastaneye ulaştırıldı, diğer işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şırnak’ta bulunan Gabar Dağı’nda yapılan petrol arama sahasında sabah saatlerinde sondaj kulesinin çökmesi sonucu 3 kişi göçük altında kaldı. Göçük altından çıkarılan 2 işçi hastaneye kaldırılırken, ölen mühendis ise hala göçük altında.

MEHMET İRFAN GÜLER ÖLDÜ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, kazanın sondaj kulesinin altındaki beton zeminin çökmesi sonucunda yaşandığı belirtildi. Yine kazada 3 kişinin göçük altında kaldığı ve 2’sinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtilen açıklamada Mühendis Mehmet İrfan Güler’in ise öldüğü açıklandı.

TPAO, MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Kazaya ilişkin müfettiş görevlendirildiği belirtilen TPAO açıklamasında, Güler’in cenazesine ilişkin açıklama yapılmadı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Güler’in cenazesinin tespit edildiği ve hala göçük altından çıkarılamadığı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com