Feyza Altun tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

Şeriat ile ilgili sözlerinden dolayı gözaltına alınan avukat Feyza Altun, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Avukat Feyza Altun, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Ettiği” iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

‘Şeriata hakaret ettiği’ gerekçesiyle gözaltına alınan Feyza Altun, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Avukat Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yazdığı “Şeriata s..ayım” ifadesi nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma re’sen başlatıldı. Altun gözaltına alındı.

Geceyi emniyette geçiren Altun, getirildiği adliyede tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Altun, geçtiğimiz gün X hesabından Farsça bir şiir yayınlamış; bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, “Şeriate s..kayım” diyerek karşılık vermişti. Altun, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmişti.

Kendisine yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Feyza Altun “Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak” mesajı paylaşmıştı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medyada yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re’sen soruşturma başlatılmıştı.

Altun’a açılan soruşturmanın dayandırıldığı maddeyse şöyle diyor: “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

‘TÜRKİYE’DE ŞERİAT YOK’

Gözaltına alınan Feyza Altun, sağlık kontrolü için hastaneye götürürken, “Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye’de şeriat yok. Türkiye şeriat ile yönetilmiyor hiçbir zaman da şeriat ile yönetilmeyecek” dedi.

FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi “İnsan Hakları Hukuku” konusunda yaptı.

Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun, uzun süre adından söz ettirmişti.

Dilan Polat davasıyla gündeme gelen avukat Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı küfürlü şeriat paylaşımı tartışmalara neden oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com