Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen tahliye oldu

Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in de yargılandığı davada tüm sanıklar 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Selman Gülen'in tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin birlikte kaldıkları, birlikte hareket ettikleri ve kendilerini çevrelerinde yaşayanlara farklı isimlerle tanıttıkları iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 24.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu Selman Gülen Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Sanık avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık avukatları, müvekkillerinin beraatını talep etti.

6’ŞAR YIL 3’ER AY HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, Selman Gülen, Nur Gülen, Bekir Öztürk ve Mine Öztürk’ü 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Selman Gülen’in tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alan heyet, imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların ise haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com