Fehmi Koru: Sandığa bakıp ‘yola devam’ mesajı verildiğini söyleyenler galiba dört işlem bilmiyor

Fehmi Koru, seçim sonuçlarına bakarak 'yola devam' mesajı verildiği yönündeki değerlendirme yapanları dört işlem bilmemekle suçladı. İktidarın ciddi oranda oy kaybettiğini ifade eden Koru, iktidarın erken seçim çağrılarına çok fazla direnemeyeceğini belirtti.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Fehmi Koru, seçim sonuçlarına bakarak, iktidar için ‘yola devam’ mesajı verildiğini söylenler galiba dört işlem bilmemekle suçladı. Koru, “Seçim hezimetinin ardınan, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edeceği düşünülemez” ifadesin kullandı.

Koru, kendi internet sitesinde yer alan yazısında AKP’nin oyunu koruduğunu söyleyenleri de eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: “Eskiler bu tür avunmalara ‘züğürt tesellisi’ derlerdi.

Pazar günü yapılan seçime AK Parti tek başına katılmadı. ‘Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ile uzun müzakereler sonucu ülkeyi aralarında paylaştılar. 30 büyükşehirin 28’inde MHP aday göstermedi, MHP seçmeni AK Parti adaylarını destekledi. İki ilde de AK Parti aday çıkarmadı ve partililer MHP’nin adaylarını desteklediler. Geri kalan 51 ilin 29’unda iki parti ortak aday çıkarttı.

MHP’nin bir önceki seçimde %10.7 olan oyu bu yüzden %4.99’da kaldı.

Sözün kısası, AK Parti’nin son seçimdeki oy oranı diye yansıtılan rakamın içerisinde MHP’nin de en az 5 puanlık oyu var.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ERKEN SEÇİM ISRARINA UZUN SÜRE DİRENEMEZ’

CHP’nin 2,3 milyon seçmen kazanırken AKP’nin 5 milyon seçmen yitirdiğini ifade eden Koru, yazısına şöyle devam etti:

“Partisinin tabanından bu muazzam oy kaybını en iyi değerlendirebilecek kişidir Tayyip Erdoğan.

Hiç bir şey olmamış gibi yola devam etmeye kalksalar bile, bu durumun iktidarı müthiş zayıflatacağı muhakkak.

Kaderlerini iktidara bağlamış bulunan yorumcuların, daha ilk andan başlayarak, yenilgi şaşkınlığıyla ağızlarından çıkan laflar, alışageldiği desteğin o kesimde de azalacağını AK Parti genel başkanına düşündürmüştür.

Erken seçim taleplerine direnci de zayıf olacaktır iktidarın.”

Koru, önceki yazılarından alıntılarak, seçimin sonucu üzerinde ekonomik krizin ciddi etkisinin olduğuna işaret etti.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com