Fatih Camii saldırganı tutuklandı: İşte ilk ifadesi…

Fatih Camii imamı Galip Usta ile cemaatten bir kişiyi bıçaklayarak yaralayan saldırgan tutuklanıp cezaevine gönderildi.

  • ü
  • 09 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Fatih Camii’nde imam Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan Ömer Salgın tutuklandı.

Fatih Camii’nde dün akşam imam Galip Usta ile Bilal Erdem’i bıçakla yaralayan Ömer Salgın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Ömer Salgın, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Kasten insan öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanan Salgın cezaevine gönderildi.

‘ÖFKEMİ İMAMA YANSITMIŞ OLABİLİRİM’ 

Saldırgan Salgın ilk ifadesinde şunları söyledi: “Beş vakit namaz kılan biriyim. Fatih Camii’ne vakit namazı için gittim. En son, ortağım olan Samet N. isimli şahsın eski eşim olan M.S ile ilişkisinin olduğunu öğrendim, bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum. İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim.”

Yapılan araştırmada hakkında daha önce “kasten yaralama” suçundan kaydı bulunan zanlının adına 2028 yılına kadar kayıtlı av tüfeği ruhsatı bulunduğu öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com