‘Etki ajanlığı’ yargı paketine giriyor: ‘Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturma’ suçu sosyal medyayı boğacak

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, yeni yargı paketinde 'başka devlet adına çalışıp Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturma' suçunun da yer alacağını duyurdu. Gazetenin "etki ajanı" demeyi tercih ettiği suçun tespiti için özellikle sosyal medya gözetim altında tutulacak.

  • ü
  • 08 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: edu.glogster.com

AKP’nin hazırladığı yeni yargı paketinin içeriğine ilişkin detaylar ortay açıklaya devam ediyor.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, “etki ajanlığı” yeni yargı paketinde bir suç olarak düzenlenecek.

Düzenlemeye göre, “Türkiye aleyhine propaganda yaptığı” iddia edilen kişilere hapis cezası verilecek. Bundan sosyal medyanın da etkileneceği belirtiliyor. Sosyal medyada “Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturma” suçlamasına yönelik mesajlar kontrol altında tutulacak.

Gazete, istihbarat mücadelesinde yeni bir boyut olan “etki ajanlığının” Türk Ceza Kanunu’na (TCK) gireceğini yazdı. TCK’da tarif edilen “casusluk”, “ajanlık” tanımına yeni bir kavram olarak etki ajanlığı da eklenecek. “Türkiye lehine gibi görünüp ancak aleyhte propaganda yaparak” kamuoyu oluşturan sosyal medya hesapları mercek altına alınacak. Gazeteye göre “ülkenin ekonomik, toplumsal ve kamu düzenini bozanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com