Etki ajanlığı 9. Yargı Paketi’nden çıkarılıyor

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, etki ajanlığı düzenlemesinin 9. Yargı Paketi’nde yer almayacağını açıkladı.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Meclis’te gazetecilerle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, etki ajanlığı düzenlemesinin 9. Yargı Paketi’nden çıkarılacağını açıkladı.

AK Parti grubu ile yapılan görüşmelerde bu konuda kendilerine söz verildiğini aktaran Emir, 6284 sayılı yasanın en önemli kolonlarından biri olan zorlama hapsinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin de pakette yer almayacağını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emir, henüz Meclis’e gelmeyen 9’ncu yargı paketi içeriğinde değişikliğe gidildiğini duyurdu. Kamuoyunda tartışmaya neden olan ‘etki ajanlığı’ maddesinin taslaktan çıkarıldığını duyuran Emir, şöyle konuştu:

“9’uncu Yargı Paketi medyada yer buldu. Bu taslağın MHP kanadından hazırlandığı yönünde bilgiler var. Bu taslakta bizim asla kabul edemeyeceğim kimi hükümler var bunların başında da etki ajanlığı maddesi vardı. Sınırları belli olmayan bir madde olarak karşımızı çıkmıştı. Bunu savcılara bir maymuncuk olarak verildiği ve istedikleri zaman yargılayabilecekleri bir alan yaratıyordu. Hukuk devletinde böylesine ön görülemeyen ceza maddeleri olamaz. Ceza maddelerinin sınırlarının belirlenmesi gerekir. Dezenformasyon Yasasındaki gibi dilediklerini yargılamak gibi kaygımız vardı. Geldiğimiz noktada 9’uncu yargı paketinde bunun yer almayacağı bize söylendi, mutlu olduk.”

‘BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNİ ÜZERİMİZE ALMIYORUZ, İTTİFAK ARAYIŞIMIZ YOK’

Emir, Bahçeli’nin “AKP ile CHP İttifak yapsın, 6’lı masa da destek versin” açıklaması ile ilgili gelen soruya da şu cevabı verdi:

“Sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanı ile iki defa görüşmüş olması bizim normalleşme süreci olarak tarif ettiğimiz ve halkın yakıcı gündemlerinin gündeme gelmesini önemli ve anlamlı görüyoruz. Bahçeli net mesajlar vermiyor, tartışılmasını istiyor. Daha önce Ferdi Tayfur ile mesaj vermişti. Bunların öylesine yapıldığını düşünemeyiz içinde karmaşık mesajlar var. Ama biz somut durumla ilgili Bahçeli’nin mesajlarını üstümüze almıyoruz. Biz iletişimi açık yapıyoruz, neleri konuşacağımızı söylüyoruz. Normalleşme sürecinin hedeflerini tarifliyoruz. Bunların içinde elbette ki bir ittifak arayışı yok. Bizim bu sözleri üstümüze almamız için bir neden yok. Bahçeli suyu bulandırmak isteyen odaklar diyerek suyu bulandırmak istiyor. AKP ile ittifak halindeler ve bunda kararlılıkla yürüyeceklerini söylüyorlar bundan da rahatsız değiliz. Kendi aralarında tartışılacak bir mesele”

Öne Çıkanlar

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com