Eski Türkiye güzeli, Tatlıses’in klibinde oynadı, AKP’den seçildi: DEM Partililerin pankartlarını yırtan Seda Sarıbaş kimdir?

AKP'li Seda Sarıbaş, TBMM'de Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından çıkan tartışmada DEM Partililerin üzerine hışımla yürüyerek dövizleri parçalaması ile siyaset tarihine şimdiden geçti. Modellikten klip mankenliğine oradan da siyasete geçiş yapan Sarıbaş, hışımla yırtma mevzularıyla gelecekte yeniden karşımıza çıkarsa kimse şaşırmasın... 

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması üzerine TBMM Genel Kurulu’nda kürsü eylemi yapan DEM Parti milletvekillerine, AKP’li ve MHP’li vekiller saldırdı. Yaşanan arbedede DEM Partili vekiller darp edilirken ellerindeki dövizler yırtıldı.

Kayyım gerginliğinde hışımla kürsüye yürüyen, eline geçirdiği pankart ve dövizleri ‘parça pinçik’ eden vekillerden biri de buz mavisi takımıyla göze çarpan AKP Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş’tı.

Peki, bir zamanların Türkiye güzeli, İbrahim Tatlıses’in klibinde oynayan, daha önce de yine başka bir ‘yırtma’ olayı ile gündeme gelen Seda Sarıbaş kimdir?

15 Temmuz’un hemen ertesinde, 28 Temmuz 2016 günü Aydın’da, partililerle birlikte ‘Demokrasi yürüyüşü’ yapan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, AKP’nin öncülüğünde ‘Demokrasi nöbeti’nin tutulduğu alana gelerek buradaki kürsüden halka seslenmek isteyince olanlar olmuştu. AKP Kadın Kolları Başkanı olan eski Türkiye Güzeli Seda Sarıbaş, çıkan tartışmada hızını alamamış, Çerçioğlu’nun konuşma metnini yırtıp atmıştı.

Eski defterleri yırtıp kendine yeni, ‘ak’ bir sayfa açan Seda Sarıbaş için bu hareket girdiği siyasetteki hızlı yükselişi daha da hızlandırdı.

SİYASETTE HIZLI YÜKSELİŞ

8 Ocak 1984 tarihinde İstanbul’da doğan, resmi CV’sine göre “İş Kadını, Üst Düzey Yönetici, Sosyoloji Uzmanı” Seda Sarıbaş; Adnan Menderes Üniversitesinde Sosyoloji dalında yüksek lisansını yaptı.

2014-2018 yılları arasında Didim Belediye Meclis Üyeliği ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu

2015-2016 yılları arasında AKP Aydın Kadın Kolları İl Başkan Yardımcılığı,  2016-2018 yılları arasında ise AKP Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı koltuğunda oturdu.

Partide Ar-Ge ve Eğitimden sorumlu Başkan Yardımcılığı yapan Seda Sarıbaş, AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bildiği belirtilen, evli ve 3 çocuk annesi olan Sarıbaş, 28. Dönemde Aydın Milletvekili seçildi.

GÜZELLİK TACI ÇİN’DE DE OLSA…

Aynı zamanda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Üyesi olan Seda Sarıbaş, şöhret basamaklarını tırmanmaya uzaklardan, en uzaklardan başladı. Çin’de 2005 yılında düzenlenen “Miss Intercontinental” kıtalararası güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. 2006 yılında ise Miss Turkey’de “Veet Türkiye Güzeli” seçildi.

Ondan önce de bir klip macerası var. Seda Sarıbaş, 2004 yılında İbrahim Tatlıses’in “Tamam Aşkım” klibinde oynamış.

MİLLÎ GÖRÜŞÇÜ AİLENİN ‘MODERN’ KIZI

İstanbul’da doğup Aydın’dan vekil seçilse de Sarıbaş baba tarafından Adanalı, anne tarafından ise Trabzonlu. Millî Görüşçü bir ailenin kızı olarak biliniyor, gençliğinde atletizmle ilgilendiği belirtiliyor.

2006 yılında evlendiği eşi Sedat Sarıbaş ise Didimli bir iş insanı. O da Refah Partisi ve DYP’de siyaset yaptıktan sonra AKP Didim İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulunda bulmuş kendisini. Aynı yıl eşi ile Didim Belediye Meclis Üyesi olarak 1. sıradan adaylıklarını koymuş ve ikisi de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilmişler.

Seda Sarıbaş, TBMM’de Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından çıkan tartışmada DEM Partililerin üzerine hışımla yürüyerek ellerindeki dövizleri parçalaması ile siyaset tarihine şimdiden geçti. Modellikten klip mankenliğine oradan da siyasete geçiş yapan Sarıbaş, hışımla yırtma mevzularıyla gelecekte yeniden karşımıza çıkarsa kimse şaşırmasın…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com