Eski tarım bakanının Audi A8 aşkı: Makam aracına el koymuş

Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'nin bakanlıktan ayrılırken beraberinde Audi A8 aracını götürdüğü ve bakanlık bürokratlarının bütün girişimlerine rağmen aracın iadesi sağlayamadığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 13 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin bakanlıktan ayrıldıktan sonra yanında götürdüğü Audi A8 makam aracıyla ilgili yaşananlar bu kadar da olmaz dedirtti.

Tarımdan Haber’den Sadettin İnan’ın haberine göre, eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin bakanlıktan ayrıldıktan sonra Audi A8 makam aracını beraberinde götürdüğü yazdı. Bakanların görevden ayrıldıktan sonra Passat makam marka araç tahsis edildiğini ifade eden İnan, yaşanan olayı yazısında şu şekilde anlattı:

“Kirişçi, görevden ayrılırken, görevde iken kullandığı Audi A8 long makam aracını da alıp götürüyor!

Dikkat edin, Bakanlıkta makam araçlarının içinde TOGG’da bulunmasına rağmen bu aracı götürmüyor, Audi A8 Long’u götürüyor!

Yani hem bir samimiyetsizlik, hem de devletin kendisine görevi sırasında tahsis ettiği makam aracına el koyarak, şahsi kullanımına geçirme olayı var!

Normalde, bu makam aracını yeni gelen Bakan, yani İbrahim Yumaklı kullanması gerekirken, Kirişçi, kanunen hiçbir hakkı olmamasına rağmen makam aracına el koyduğu için Yumaklı’ya da mecburen aynı modelde başka bir makam aracı kiralanmak zorunda kalınıyor!

İbrahim Yumaklı ve ekibi Vahit Kirişçi’den güzellikle makam aracını alamayacaklarını anlayınca, bir plan yapıyorlar. Aracın servis bakım zamanı geldiği diyerek bir bahaneyle makam aracını Kirişçi’den alıyorlar. Aracı da getirip Bakanlıkta bir yerlere saklıyorlar. Belli bir süre geçtikten sonra Kirişçi’ye de diğer görevden ayrılan eski Bakanlar gibi Passat marka bir araç göndererek, Audi A8 Long makam aracını da kurtarmak istiyorlar.

Ancak ne mümkün! Yumaklı ve ekibinin yaptığı hesap tutmuyor!

Servis zamanı geldi denilerek alınan makam aracının birkaç gün içinde geri getirilmemesi üzerine Kirişçi’nin korumaları, Ankara’daki Audi’nin bütün servislerini dolanarak arabayı arıyorlar! Ama bulamıyorlar!


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘TELEFONLA ARAÇ İÇİN BAKANI ARADI’

Kirişçi, korumalarının aracı hiçbir serviste bulamamasına öyle bir sinirleniyor ki, bir hışımla Yumaklı’yı arıyor! Artık aralarında nasıl bir konuşma geçti bilemiyoruz. Ama tek bildiğimiz, bu telefon görüşmesinden sonra görevlilere talimat veriliyor ve Kirişçi’den kurtarmak için Bakanlıkta gizledikleri Audi A8 Long makam aracını çıkarıp, Kirişçi’ye teslim ediyorlar!

Kirişçi, bu devletin Tarım gibi stratejik bir bakanlığında Bakanlık görevinde bulunmuş olabilir. Ancak Bakanlık yapmış olması, kendisine devletin makam aracına el koyma hakkı vermez!

Diğer yandan İbrahim Yumaklı’nın da makam aracını almak için hem böyle bir yola başvurması hem de sonrasında aracı götürüp teslim ederek, kamu malına sahip çıkamaması da gerçekten düşündürücü!

Bu yazdıklarımızı bakalım hangi isim yalanlayabilecek ve en önemlisi Yumaklı’nın alamadığı makam aracına, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında bir işlem yapabilecek mi? Yoksa Kirişçi, bugüne kadar kamuoyu tarafından bilinmeyen bu detaylar ortaya çıktıktan sonra da Audi A8 Long makam aracına hiç bir şey olmamış gibi binmeye devam edebilecek mi?

Bekleyip göreceğiz…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com