Eski İYİ Partili Özkan: Akşener’de dönüşüm Çiçek ve Aksu ile görüştükten sonra başladı

İYİ Parti'nin seçime kendi adayıyla girme kararından sonra istifa eden İbrahim Özkan, geçtiğimiz ekim ayında Ankara'da haklarında yıkım kararı verilen Sinan Aygün'e ait Togo kulelerinde gerçekleşen görüşmeye dikkat çekerek, "Toplantıdan hemen sonra enteresan dönüşümler yaşandı" dedi.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti’nin seçime tek başına girme kararı almasının ardından partisiyle yaşadığı görüş ayrılığı sonrası istifa eden eski İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan, Merak Akşener’in “dönüşümüne” ilişkin dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Akşener’in, geçtiğimiz ekim ayında eski AKP’li bakanlar Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile bir araya geldiği görüşmeye dikkat çeken Özkan, “görüşmeden sonra enterasan dönüşümler yaşandığını” savundu.

Halk TV’de konuşan İbrahim Özkan, eski CHP’li Sinan Aygün’e ait olan ve üst katları için yıkım kararı alınan Togo kulelerindeki görüşmeyi hatırlatarak, “Çok üzerinde durulmadı ama ben söylemek isterim. Sayın Meral Akşener’in, Togo Kuleleri’ndeki AKP’li Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile yaptığı görüşmeleri inceleyin. Şimdi o Togo Kuleleri biliyorsunuz mahkeme tarafından yıkılma kararı verilmiş kulelerdir. Muhalefette bulunan bir siyasi partinin genel başkanının, orada iki tane AKP’li eski bakanla ne görüştüğünü merak ediyorum. Benim kafam buradaki görüşmeye takılmış durumda. Toplantıdan hemen sonra enteresan dönüşümler yaşandı” şeklinde konuştu.

Görüşmeden sonraki dönüşümleri anlatan Özkan, “Mesela 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’a dönün. Ben oradaydım ve yerel dinamiklerde iş birliği yapılacağı söylendi. 2 gün sonra sayın Fatih Altaylı’nın programında yaptığı açıklamalara tamamen şoke oldum” dedi.

‘ÇOK ENTERESAN ŞEYLER’

Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefette iş birliğine bütün kapıları kapatır bir hale döndü. Orada ne olduğunu çözemedik ve biz de tabii ki komplo teorisyeni olduk. Biz bu dönüşümü seçmene de anlatamıyoruz. Ne oldu diye soruyor insanlar. Çünkü bu yerel seçimler çok önemli. Bizim seçmenimiz bunu görüyor ve bu ülkede mahkeme salonlarında ‘şeriat’ çığlıkları atıldı. Yılın ilk günü hilafet bayraklarıyla dolaşıldı. Ben çok iyi Arapça bilirim. Bunun siyah olan sembollü şeklini IŞİD kullanıyor. Çok enteresan şeyler.”

NE OLMUŞTU?

17 Ekim 2023 tarihinde, Ankara’yı karıştıran bir iddia gündeme geldi ve aynı gün İYİ Parti tarafından doğrulandı. Buna göre Ankara’da dikkat çeken bir buluşma vardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, eski bakan Abdulkadir Aksu ve eski CHP Milletvekili Sinan Aygün ile bir araya geldi. Akşener toplantıya ilişkin “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin bir gündemimiz yoktu” açıklamasında bulunurken, İYİ Parti’den yapılan resmi açıklamada ise ‘geçmiş olsun’ telefonuyla balayan görüşmede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın konuşulmadığı savunuldu. Öte yandan Sinan Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İYİ Parti’ye sonradan katılan ve Genel Başkan Yardımcısı olan eski MHP’li Oktay Vural’ın da katıldığı öğrenilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com