Eski Bakan Çelik: Kurtulmuş’a ayar verildi, sonra çark etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili açıklamasından geri adım atması 'çark' olarak değerlendirildi. AKP'li Hüseyin Çelik, "Kendisi 3.Madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra ÇARK" dedi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili açıkalamasından geri adım atmasını “Ayar verildi, sonra çark” etti şeklinde değerlendirdi.

Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı törenine katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada akademisyenlerden “yeni anayasa için güçlü destek” istedi. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, “Kurtulmuş, Anayasa’nın 3. maddesindeki, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” tabirinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kurtulmuş’un açıklamasına muhalefetin yanı sarı Saray’ın hukukçu danışmanı Mehmet Uçum da eleştirdi. Uçum’un açıklaması Kurtulmuş’a ayar olarak değerlendirildi. 

Akşam saatlerinde yaptığı açımlada Kurtulmuş,  “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil. 3. maddeyle ilgili tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, bir algı operasyonudur” dedi.

Kurtulmuş’un bu açıklaması ise Saray’dan ayar yedikten sonra ‘çark’ etme olarak değerlendirildi. AKP’li Hüseyin Çelik, yaşananları sosyal medya hesabından “TBMM, hiç bir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı. Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK!” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com