Eski ABD Büyükelçileri Namık Tan ile Serdar Kılıç arasında ‘ıslak imza’ polemiği

Eski ABD Büyükelçileri Namık Tan ile Serdar Kılıç arasında ıslak imza tartıması yaşandı. Tan'ın F-16 satışına izinin ıslak imzalı belge ulaştıktan sonra izin verildiği yönündeki açıklamasına Kılıç yanıt verdi.

  • ü
  • 28 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye’nin Eski ABD Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, ABD yönetiminin Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imzasını görmeden F-16 satışına onay vermediği yönündeki açıklamasına halefi eski ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç cevap verdi.

İsveç’in NATO’ya üyeliğine TBMM tarafından onay verilmesinden bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karar onanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Tan, TBMM Kararı, Cumhurbaşkanı onayı ve Resmi Gazete’yi ABD yönetiminin yeterli görmediği için ıslak imzalı belgenin uçakla gönderildiği iddiasında bulundu.

ESKİ BÜYÜKELÇİ TAN ‘SKANDAL’ DEMİŞTİ

Tan’ın sosyal meryadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: “SKANDAL  İsveç’in NATO üyeliğini – TBMM kararıyla, – ⁠Cumhurbaşkanı onayıyla, – ⁠Resmi Gazete’de yayınlamamız yeterli görülmediği için ABD Kongresi Cumhurbaşkanı imzasının ıslak imzalı aslını görmek ve emin olmak istedi Uçakla New York’a koşturulan imzalı belge Kongre’ye ulaşınca, F16 satışının önündeki engel kalktı Türkiye’nin itibarı yerlerde sürünüyor. Resmi süreçlere bile güven/itibar kalmadı Daha fazla aşağılanmamız, horlanmamız mümkün olabilir mi? “Dünyaya ayar verirken”, sürekli “ayar verilen ülke” haline düşmekten utanç duymuyor muyuz?” 

Tan’ın paylaşımına halefi Serdar Kılıç, sosyal medya üzerinden cevap verdi. Kılıç, ıslaklı imzalı belgelerin ABD’de saklandığı için gönderildiğini belirtti.

CEVAP ESKİ BÜYÜKELÇİ SERDAR KILIÇ’TAN

Kılıç’ın Tan paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşım şöyle: “Üyelik belgelerinin saklanma yeri ABD’dir.Onay belgesinin aslının Vaşington’a gönderilmesi üyelik süreci çerçevesinde yapılmıştır. Herkes, bilmeyebilir. Ancak, ABD’de de görev yapmış eski bir diplomattan skandal gibi ağır bir ifade kullanmadan önce bir bilene danışması beklenirdi.”

Kılıç’ın paylaşımı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın iletişim danışmanı Nuh Yılmaz tarafından paylaşılıdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com