Erzincan’daki maden şirketinin gözaltına alınan müdürü serbest bırakıldı

Çöpler Altın Madeni çevresinde yığılmış siyanürlü toprakların kayması sonucu meydana gelen felakette dokuz işçiye ulaşılamadı. Madenin gözaltına alınan müdürü serbest bırakıldı.

  • ü
  • 18 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler maden sahasında toprak altında kalan dokuz işçiyi arama çalışmalarında altıncı gün geride kaldı. Faciaya ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, firmanın Kanadalı bir yönetici de dahil olmak üzere altı kişi tutuklandı. Anagold Madencilik’in lisansı iptal edildi. Bugün gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü C.D. de ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bilindiği gibi, altın madeni çevresinde liç işlemi sonucu yığılmış siyanürlü toprakların biriktirildiği alandan toprak koparak harekete geçtmişti. Kayıp işçilerden bazılarına ait cep telefonlarından sinyaller alınmış olsa da dokuz işçiye henüz ulaşılamadı.

GÖZALTINA ALINAN MÜDÜR SERBEST BIRAKILDI

Erzincan’daki kazaya ilişkin soruşturma kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MADEN OCAĞININ LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildiği bildirildi.

Karara gerekçe olarak; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği kaydedildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İliç’teki maden ocağının heyelan olayının ardından bölgedeki mevcut durumun işletme güvenliği açısından tehlikeli olduğu gerekçesiyle üretime yönelik lisansı ve faaliyeti durduruldu.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com