Erişime engellenen Roblox’ta Erdoğan oyunu da varmış: Patron RTE’nin öldüren vergileri…

Türkiye'de erişime engellen popüler çocuk oyunu Roblox'taki oyunlardan birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Oyunda amaç, 'Patron RTE'nin oyuncuları öldürmeye çalışan vergilerinden kaçmak.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdi. Oyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili bir oyunun da bulunduğu ortaya çıktı.

Diken’de yer alan habere göre Roblox’ta ‘Vergiden Kaçış (RTE)’ adlı oyunda hedef, ‘Reis-i Cumhur’un oyuncuları öldürmeye çalışan vergilerini yok etmek.

‘VERGİDEN KAÇIŞ (RTE)’

ABD merkezli çevrimiçi deneyim platformu Roblox’ta, kullanıcılar kendi oyunlarını oluşturabiliyor ve diğer oyuncuların yarattığı oyunları deneyimleyebiliyor. Dahası oyun sırasında mesajlaşabiliyorlar. Bu oyunlardan, yaratılan evrenlerden biri de ‘Vergiden Kaçış (RTE).’

SARAY VERGİSİ, MAKAM ARACI VERGİSİ…

26 Mart 2021’de yaratılan evreni bugüne kadar 1,1 milyonu aşkın oyuncu ziyaret etmiş. Yaş sınırı bulunmayan oyunda amaç ‘Patron RTE’nin oyuncuları öldürmeye çalışan vergilerinden kaçmak: Saray vergisi, nefes alma vergisi, yürüme vergisi, makam aracı vergisi, yaşama vergisi, motorlu taşıtlar vergisi…

Üstelik oyuncuların peşindeki onlarca vergi, ‘Suriyeli’ karakterlere bulaşmıyor. Vergilerden paçayı kurtaransa en yüksek puanı alıyor.

Bu sabah oyunda yaklaşık yüz kişi aktifti. Hatta karakterine şapka giydirmiş bir oyuncu, “VPN’liler burada” diye yazmıştı.

Oyunun açıklaması şöyle: ‘Vergi ödemekten bıktınız mı? O zaman gelin ve vergileri öldürün.’

Gökyüzü Tayyip Erdoğan’ın gülünç fotoğraflarıyla kaplı evrende, arka planda ‘AslanBeatz – Racon’ şarkısı çalıyor. Oyunda ilerledikçe belli başlı rozetler kazanılıyor. Bu rozetlerden biri ‘Patron RTE’ karakterini öldürünce alınıyor. Bugüne kadar bunu 197 bin 602 kişi başarmış.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com