Erdoğan’ın ‘son seçimim’ dediği günlerde Çiller ve Soylu’dan ‘sır’ buluşma

Tansu Çiller ve Süleyman Soylu'nun, kısa bir süre önce sır gibi saklanan bir görüşme gerçekleştirdiği belirtiliyor. Görüşmenin içeriği gizli tutulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "son seçimim" diyerek "final" vurgusu yaptığı dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.

  • ü
  • 15 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Soylu ve Çiller, İsmet Sezgin'in cenazesinde böyle görüntülenmişti...

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyuna duyurulmayan bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında, söz konusu görüşmenin kısa süre önce yapıldığını belirtti. Görüşmenin, Beşiktaş kulübünün eski yöneticilerinden Mete Düren’in evinde gerçekleştirildiğini aktaran Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“İşte orada, Tansu Çiller ve Süleyman Soylu bir araya geldi. Bilen bilir, Çiller’in genel başkanlığı döneminde Soylu DYP’nin İstanbul teşkilatının başındaydı. Görüşmenin içeriği şimdilik sır ancak buluşmanın karelerinin olduğunu biliyorum.

Bununla birlikte, Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Son seçimim’ dediği günümüzde eski iki yol arkadaşının buluşması dikkate değer.”

KURUM’A DESTEK AÇIKLAMASI YAPTI, DEVASA ARAZİSİNE İMAR KOLAYLIĞI GELDİ

Öte yandan Tansu Çiller, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a destek açıklaması yapmış, Çiller’in Kilyos’taki 29 bin metrekarelik devasa arazisini de kapsayan bölge, doğal SİT alanı olmaktan çıkarılarak, imar kolaylığı getirilmişti.

Geçen yıl da Çiller ailesinin İstanbul Sarıyer’de bulunan arazinin imar planları değiştirilmişti. Söz konusu değişiklikle konut, ticaret ve turizm alanı yüzde 20 artırılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com