Erdoğan’ın o sözlerine tepki yağdı: Böyle insanlık olamaz, anlayışınız batsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" sözlerine tepki yağdı. Sosyalda "Bu cümleleri kulananının cumhurbaşkanı değil insan olamayacağı" belirtildi.

  • ü
  • 04 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan (FOTOĞRAF: ALTAN / AFP)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmada kullandığı “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” sözlerine tepki yağdı.

Erdoğan’ın sözlerinin Hatay’a yeterli yardımın gönderilmediğini kanıtı olduğu belirtildi. Bazı sosyal medya kullanacıları “Bırakın bir cumhurbaşkanı olmayı, böyle insanlık olmaz olsun” ifadelerini kullandı.

Bazı sosyal medya kullanıcılarının Erdoğan’ın sözleriye ilgili paylaşımları şöyle:

Gelecek Partili Selçuk Özdağ:İktidar hırsı devlet aklının önüne geçerse ne olur? Ülkenin devlet başkanı çıkar: “Bizim partimizin adayını seçmez iseniz şehrinize herhangi bir şey gelmez. Mesela Hatay’a gelmediği gibi der.” Peki bunu bir devlet başkanı nasıl söyleyebilir.. Çünkü söyleyebiliyor. (!)

İYİ Partili Turhan Çömez:
Çaresizlik içinde itiraf ediyor; Oy yoksa hizmet yok diyor. Örnek veriyor, yine aynısı olur diyor. Ve tehdit ediyor. Anlayışınız batsın.

Şair Nevzat Çelik: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Bak şu anda Hatay garip kaldı.” Okuyan, yazan ve bu yaşa gelen biri olarak ben böylesine korkunç bir itiraf duymadım! Hatay’da on binlerce can öldü, iki milyona yakın insan hâlâ eve, ısınmaya, tuvalete, hijyene, yıkanmaya, ekmeğe… içme suyuna muhtaç! Bu kadar da olmaz, olamaz diyorsun, oluyor! İnanamadım! Gecenin bu vakti kanım dondu!

Gazeteci Mustafa Hoş: Dinledim. benim kanım dondu. ne kadar rahat söylüyor. Depremde yerle bir olmuş bir şehirde diyor. Kibrin, yabancılaşmanın nirvanasıdır bu. Cenaze evinde cenaze sahibini dövmek tam da böyle bir şeydir.

Hilal Nesin: Korkunç, ölenlerin katili benim diyor. Hatay’da insanlar inleye inleye ölürken yardım yollamamışlar. Çocuklar soğuktan donarken izlemişler. Müslümanlık böyle bir şey mi?

‘HATAY’A DEĞİL İSTANBUL’A SÖYLÜYOR’

Eski siyasetçi Nesrin Nas: Erdoğan Hatay’da, “merkezle yerel elele vermezse bir şey gelmez” demiş. Aslında İstanbul’a söylüyor. Hatay’a bakın başınıza gelecekleri görün diyor. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla diyor. Rahmetli Özal da söylemişti böyle. Ama halk o zaman cevabını vermişti. Umarım bu kez de benzeri olur.

Gazetece Ahmet Dönmez: Bir Hataylı olarak; şehrini ve depremde onbinlerce hemşehrisini kaybetmiş, nerdeyse bütün akrabalarının yuvalarını kaybetmesine içi yanmış bir Antakyalı olarak resmen tiksindim. Hem öfke doluyum hem de isyan. Yazıklar olsun! Bırakın bir cumhurbaşkanı olmayı, böyle insanlık olmaz olsun. Yüzbinlerce insanın canı da ekmeği de yuvası da acısı da size oy mezesi, başka bir şey değil. Lanet olsun!

‘NAZİ REJİMİNDEN ÖNCEKİ AŞAMA’

Akademisyen Savaş Genç: Nazi rejiminden bir önceki adım! Bu aşağılık cephede saf tutanları tarih affetmeyecek!!!

Avukat Cemil Çiçek: AKP’lilere ve kamu vicdanına tek bir sorum var: Eğer Hatay AKP Belediyesi olsaydı, Hatay’da su sorunu, barınma sorunu ve hijyen sorunu hemen çözülecek miydi? Eğer öyleyse yazıklar olsun!..

İsmail Saymaz: Erdoğan, belediyesi muhalif bir partide olan şehirlere “herhangi bir şeyin gelmeyeceğini” ilan ediyor. Nerede söylüyor? Depremin yerle bir ettiği, CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilen Hatay’da. Bu sözler yerel seçimde muhalif adaya oy verecek her şehre gözdağıdır.

Nasuh Bektaş: Maalesef ama maalesef çok acı bir itiraf hem de depremi yaşamış bir ilimizde AKP Genel başkanı Erdoğan yerel yönetimlerle merkezi yönetimler aynı anlayışta olmazsa hizmet gelmez bakın hatay’a geldi mi? Gelmedş. deprem olan ilimiz için söylüyor bunu. İnsanlığın bittiği tükendiği yok olduğu bir an (2019 yerel seçimlerinde merak etmeyin onlar topal Ördek ifadelerini kullanmıştı)

Özgür Karabat: Kötülüğün cisimleşmiş halisiniz! İnsanlarımızın çığlıklar ata ata, “nerde bu devlet” sözleriyle enkaz altında can verdiği yerde sarf edildi bu sözler! Bu sözler #Hatay’ı cezalandırdıklarının itirafıdır! Hatay halkı bu partizanlığı asla UNUTMAYACAK!

Volkan Giritli: 6 Şubat depreminin ardından derhal Bursa’dan Hatay’a yardım götürdük. Bize “neden Hatay” diye sordular hep. Akp zihniyetinin kendisine oy vermemiş bir şehri cezalandıracağını biliyorduk çünkü. İşte Erdoğan da bunu itiraf etmiş. Akp budur arkadaşlar…

Alican Uludağ: Depremden sonra Hatay’a neden yardım gitmediğini de anlamış olduk.

Timur Soykan: HALKA ŞANTAJ VE İTİRAF. İnsanlık ve siyaset tarihinde dip nokta budur. Depremle yıkılmış Hatay’a eziyet ettiğini itiraf ediyor. Halkı rehin almak istiyor. Kendisine oy vermeyenleri, hizmeti engellemekle tehdit ediyor. Bu mafya siyasetidir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com