Erdoğan’ın fotoğrafının üzerine neden ’emoji’ koydun davası

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi'nde çektirdiği fotoğrafta yer alan Atatürk, Türk bayrağı ve AKP’li Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin üzerine zafer işareti emojisi koyduğu gerekçesiyle S.K. adlı genç hakkında dava açıldı.

  • ü
  • 09 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Ceylanpınar ilçesinde 31 Mart seçimleri sonrası belediye binasında fotoğraf çeken S.K. adlı genç hakkında, odada bulunan Atatürk, Türk bayrağı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin olduğu bölüme zafer işareti emojisi koyduğu gerekçesiyle dava açıldı.

S.K., çektirdiği fotoğrafı 22 Nisan’da sanal medya hesabı üzerinden paylaştı. S.K. paylaşımdan iki gün sonra Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama ve yok sayma” suçlaması yöneltilen S.K., emniyetteki ifade işlemlerinin ardından aynı gün serbest bırakıldı.

BİR SAYFALIK İDDİANAME

Savcının hazırladığı 1 sayfalık iddianame Ceylanpınar Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianamede, Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan’ın fotoğraflarının üzerine zafer işareti emojisi konulması, “devletin egemenlik alametlerini aşağılamaya ve yok saymaya yönelik eylem” olarak yorumlandı.

İddianamede, zafer işareti için ise “söz konusu emojilerin siyasal nitelikte bir anlam kazandığı ve ülke genelinde bu hususun bilindiği” ifadelerinin kullanılması dikkati çekti.

Davanın ilk duruşması 17 Eylül’de Ceylanpınar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com